Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни можуть скаржитися по номерам телефонів на обленерго за недотримання графіків відключення світла

П'ятниця, 16 грудня 2022 18:00
Кабінет міністрів України доручив проведення позапланових перевірок за дотриманням графіків відключення електроенергії Державній інспекції енергетичного нагляду України.

Це робиться з метою унеможливлення хаотичного позапланового відключення світла для українців. Відтепер, якщо Ви бачите, що «Тернопільобленерго» не дотримується графіку відключення світла, можна скаржитися безпосередньо на гарячу лінію Міністерства енергетики України.

Обленерго будуть карати за недотримання графіків

Відповідно до наказу міністерства, здійснювати контроль за діяльністю ВАТ «Тернопільобленерго» та дотриманням графіків відключень світла в регіоні будуть державні інспектори Управління Держенергонагляду у Тернопільській області.

«Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватись відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків», наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Інспектори будуть чергувати на диспетчерських пунктах

Також, відповідно до наказу міністерства, уповноважені інспектори Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах оператора системи передачі (ОСП) та оператора систем розподілу (ОСР) в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електричної енергії.

Куди скаржитися

Якщо електроенергію у вашій оселі виключили не за графіком, включили із запізненням, звертайтесь до Управління Держенергонагляду у Тернопільській області за номером:(044) 204-79-27.

 Телефони гарячої лінії для звернення громадян:

Державної інспекції енергетичного нагляду України (044) 204-79-22, (044) 204-79-21.

Міністерство енергетики України 0 800 50 70 52.

Нагадаємо

Нещодавно міністр енергетики України заявив, що за недотримання графіків відключення світла несуть персональну відповідальність керівники обленерго. Тепер вони нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків.

Міністр чітко заявив, що усі українці мають бути в рівних умовах.

«Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг - Київ, Київська область, Полтава, Львів, Тернопіль. При відключенні електроенергії обленерго має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність", - підкреслив Галущенко.

Коментарі  

+1 #23 Гостя 30.01.2023, 15:52
Сильно допомогло то що оштрафували Тернопільоблене рго звониш вони вибивають а мають ті оператори піднімати трубку від кожної людини і пояснювати .Бачу ще треба скарги кидати до Укренерго а то далі що хочуть те і виробляють !!!! Уявили себе богами !!!!От якби позвільняли а набрали нових може щось би і змінилося а так з низ як з гуски вода!!!!
Скарга
0 #22 Оксана 29.01.2023, 12:12
Прошу видалити мої коментарі тому що толку і так немає з того .З них з того Обленерго як з гуски вода і все.А ще люди один одного нерозуміють ті що мають тішаться з того що інших ущемляють споживачів за рахунок них.О хоч би нам не виключали.А ті такі як я що нас ущемляють ненавидять тих мені байдуже хто мене буде обсуждати тих вспоживачів в яких світло горить аж сяє цілодобово !!!Нервує така несправедливіст ь і все.Розумію що складна ситуація з енергосистемою. Та чомусь одних споживачів ділять на еліту а других ніби не люди а скоти якісь .Як всім то всім рівномірно розподіляти .Та справедливості немає не було і не буде!!!!Так що прошу ще раз мої коментарі видалити
Скарга
0 #21 Гостя 27.01.2023, 18:21
Наївна я хоч вже маю досить років неважливо скільки немає значення .Нічого проста людина не доб’ється і все !!‘ьТа чомусь дуже гірко і обідно аж плачу від безсилля !!!!Нікому захиститися і допомогти простій людині.Як казала колись моя покійна бабуся бідного ніхто не любить і не чує.Нікому не потрібна бідна ,старша хвора жінка .Та чомусь обідно жаль великий від несправедливост і бере .Тому прошу мої коментарі видалити !!!!
Скарга
0 #20 Гостя 27.01.2023, 18:15
Хочу щоб мої коментарі видалили так як марно то все не віру я в справедливість та Незнаю як тут видалити їх.Не поможе нічого боротися ні те що оштрафували.Тел ефон вибивають почуваються безкарно.Нехай то зло що вони ущемляють повернеться сторицею .Бо тільки на одного Бога Надія що він їх покарає .Бо від Божої кари ще ніхто не заховався !!!!!!
Скарга
+2 #19 Гостя 25.01.2023, 22:09
Цікаво що хтось ще мінуси ставить в коментаряхТо ті що ставлять певно завжди світло в них .Посидіть ви 6 годин без світла тоді може зрозумієте а то одні ніби вір споживачі а другі ніби худобина .Божай би вас шляк трафив то чокануті обленерго би в вас так дай Бог не було світла як в нас щоб Кара Господня вже настигла вас і мені байдуже хто ставить мінуси на мої коментарі.Висло влюю свою думку маю на це право.Невже ті працівники не бояться прокльонів бо люди щодень клянуть то Тернопільоблене рго .Задрали вже нерви не витримують .Бодай би вас біда побрала !!!‘
Скарга
+3 #18 Надія 22.01.2023, 18:34
Справедливості нема і не буде.На вул.Липова світло не відключають,хоч а вона внесена у графік відключень.В той час коли сусідні вулиці сидять в темноті,ці будинки просто сяють.Цю вулицю прозвали елітною.І така не одна.
В міністерство енергетики не додзвонитись.
В ОБЛЕНЕРГО оператор скаргу не приймає ,а кидає трубку.І ця Україна хоче в НАТО і в Євросоюз???
Скарга
+1 #17 Гостя 19.01.2023, 23:25
Навіть на Щедрий вечір не дали повечеряти !!!!Чи ви безбожники що не боїтесь Божої кари !!!!Незважаючи на дефіцит електроенергії де на тих лініях вічно горить світло так і так і далі горить .А там де вічно виключають одних і тих самих далі вчепилися падлюки і ущемляють одних споживачів за рахунок других!!!!Шляк би вас трафив зобу вас так само відключали як і в нас ото тоді зрозумієте а не інакше.!!!!Ми також люди а не тварини !!!
Скарга
+2 #16 Ольга 19.01.2023, 11:58
Скільки ж це можна знущатися з людей? Щоб вже на святий вечір світла людям не дати? Цілими днями нема,вечорами теж,а вночі на тобі і є. Люди на роботі цілими днями, ввечері приходять,світл а нема, вставайте вночі,та періть,варіть.Щ о за придурочні вибачте графіки,хто їх складає?
Скарга
+2 #15 Світлана 18.01.2023, 21:31
Сьогодні світло вмикали тільки з15 до 18 год.Вул.Л.Гузара.
Хача б повечеряти дали.
Ніякого порядку.
А поряд все сяє!(((
Скарга
+4 #14 Олег 18.01.2023, 19:48
На новому світі світло є 3 години в день. По іншим адресам світла немає по 3 години. Людей тримають за худобу. В одних світло цілодобово в других його немає. Щей придумали кончений графік де тільки у Тернополі є оранжева графа. Може світло бути, а може і не бути, як собі захочеться. Може якби відключали світло і по інших важливих адресах хоть на годину дві, і не було б тоді таких проблем?
Скарга
+5 #13 Гостя 17.01.2023, 19:46
Нехай і решту трохи по 6 годин посидять в темряві ті що живуть на лініях під’єднаних до критичних інфракструктур а не лише одних і тих самих ущемляти за рахунок других.От якби ті працівники енерго побули без світла коли є більше немає чим є то ще би гірше від нас простих людей злилися .
Скарга
+1 #12 Гостя 17.01.2023, 18:58
Скаргу я вже на ваше Тернопільоблене рго в Укренерго написала!!!!Мож е і далі трубки не брати не допоможе уже це вам!!!Пізніще не по графіку включили .Надоїло ВАШ БЕСПРЕДЕЛ !!!!ТЕРПЕЦЬ ввірвався уже досить ущемляти одну і ту саму лінію а не поможе ця скарга напишемо і до Уповноваженого з Прав Людини Верховної Ради!!!І до самого Прем’єр -Міністра Дениса Шмигаль може тоді нарешті будете вручну виключати і ті будинки що приєднані до ліній критичних інфракструктур! !!Ми тоже люди а не тварини і хочемо не в темряві святкувати Щедрий Вечір як всі люди !!!!
Скарга
+4 #11 Гостя 16.01.2023, 19:17
Чого в одних незважаючи на ліміти вічно є світло ніколи не виключають а других вічно одних і тих самих ущемляють за рахунок других.Нехай ті що приєднані до критичних інфракструктур будинки виключають вручну як казав в своїм відео Прем’єр-Міністр .Мені байдуже що працівникам Місцевого РЕСу нехочеться це ЇХНЯ РОБОТА!!!!!Всі мають споживачі бути не я таке казала а подивіться відео в рівних умовах.А ні одних тих самих ущемляти за рахунок других!!!!
Скарга
+3 #10 Гостя 16.01.2023, 18:18
Слів немає згідна з вашим коментарем Лілія можливе не означає відключення точне .Як наголосив сам Міністр Енергетики Герман Галущенко щоб була справедливість щоб всі споживачі були в рівних умовах .Підскажіть як написати скаргу до самого Міністра Енергетики .Бо задрали вже сволочі бодай би вас шляк трафив наглий би в ваших домівках працівників того енерго так само відключали ото ви би зрозуміли що відчувають люди.Всі вас ненавидять клянуть .Вибачаюсь що таке написала та вже нерви здають .Вночі кому треба світло .Можна наприклад з 10 вечера до 7 ранку виключати щоночі і вдень з 12 до 16.А решту дайте людям щось зробити .Ще сумнівалась та тепер точно пишу скаргу щоб на вас наслали комісію і позвільняли з роботи а дали нормальних працівників щоб не ущемляти людей.
Скарга
+1 #9 Лілія 13.01.2023, 18:23
Дуже важко щось зробити вдома, коли світла немає по 9 і більше годин. Коли уже нарешті не будуть відключати світло постійно по графі «можливе вимкнення»? Можливе - не означає точне. А вмикати світло вночі? Дякую, не треба, люди сплять. Чесно? Набридло це все. Коли уже перевірка дійде і до Тернопільоблене рго?
Скарга
+1 #8 Гостя 12.01.2023, 16:33
Немає вже слів як ущемляють несчасних
Людей де і хто коли буде перевіряти Тернопільоблене рго за те що ущемляють одних споживачів за рахунок других .Немає справедливості. Що і тим працівникам бажаю щоб і їм там де вони проживають так виключали світло за рахунок одних споживачів.Неха й кара Божа прийде і на вас що ви за такі люди що вам подобається знущатися з людей!!!!!
Скарга
+2 #7 Оксана 05.01.2023, 22:01
Знову нічого не допомагає всім на начхати де ті інспектори чого не перевіряють скарги ?????Немає справедливості і все!!!!
Скарга
-1 #6 Оксана 04.01.2023, 18:45
Нічого не допомагає знущаються як хочуть сволочі далі ущемляють одних споживачів за рахунок других.Нехай би вас біда побрала за таку несправедливіст ь бажаю вам щоб і вам так само виключали світло і ущемляти за рахунок других о тоді ви би відчули як то годинами сидіти в темряві.Ситий голодного не розуміє на жаль є така приказка.Та від Божої кари не сховаєтесь ніде людська кривда вилізе боком обов’язково !!!!!!!!!!!
Скарга
+2 #5 Оксана 04.01.2023, 00:17
Хоч що хочеш роби та далі нічого не допомагає немає тої рівності і все щоб всі були споживачі в однакових умовах.Страшно просто стає від безсилля що нічого негоден добитися справедливості. Та Бог високо людські сльози даремно на землю не падуть і все !!!!Від його кари ще ніхто не заховався !!!!
Скарга
-1 #4 Оксана 28.12.2022, 18:21
І де та рівність як ущемляють одних за рахунок других .Коли будуть в м .Бучачі виключати будинки що находяться на одній лінії з критичними інфраструктурам и .НАРЕШТІ ЗРОБІТь Це!!!!Досить ущемляти одних і тих самих споживачів !!!
Скарга
-2 #3 Оксана 28.12.2022, 18:01
Цікаво коли як пише в статі будуть карати керівників обленерго непомагає нічого ніхто не боіться сьогодні виключили не по графіку і хто за це відповість .Ніхто нічого не боіться .Коли позвільняють з роботи працівників Бучацькому РЕСу нарешті!!!‘ Чого я маю в темряві швидку викликати .Вони зляться дуже ні фонариків ні нічого швидка немає.Як відсудити моральну шкоду в Бучацького РЕС .І НЕХАЙ нарешті виключають вручну лінії що приєднані до критичних інфракструктур .Де знайти правду.Нехай то зло що ви ущемляєте одних споживачів за рахунок других вернеться вам БУМЕРАНГОМ!!!Пр осто обідно до сліз що треба буде сидіти в темряві і Святий вечір і Різдво !!!!!!
Скарга
-4 #2 Ніна 27.12.2022, 23:09
У Чортківському районі світло як хочуть так і відключають, хтозна що робиться м.Борщів село біля нього то як хочуть так і відключають.За дві доби світло було тільки шість годин.Що це таке має бути,дитину вилікувати не можу,бо не можу зробити інгаляції. Допоможіть,повп ливайте на це.Бо на номери телефонів не можливо додзвонитися.
Скарга
-3 #1 Оксана 23.12.2022, 13:34
Добрий день ні на гарячу лінію ні куди неможливо дозвонитися по тих телефонах що ви написали.Як у вас зареєструвати колективну скаргу .Хочемо поскаржитися жителі вулиці на Тернопільоблене рго і Бучацький РЕС.Дуже ущемляють одних споживачів за рахунок других.Виключаю ть одну і ту саму лінію.Просимо перевірити Бучацький РЕС на дотримання циклічності і рівномірного виключення між споживачами .А то вже несила терпіти таку несправедливіст ь якщо не належимо до лінії що приєднана до інфратструктури то ми що жителі Вірніще цієї лінії тварини чого таке геноцидні відношення до одних і тих самих .Чого вручну не виключають будинки що приєднані до критичних інфракструктур. Прем’єр -міністр бачила відео в Ютубі казав щоб не ущемляти одних за рахунок других споживачів.Чого Тернопільоблене рго і Бучацький РЕС роблять що хочуть ні совісті ні честі.Люди кожен день нарікають на них.Клянуть побійтеся кари Божої бо людські сльози даремно на землю не падуть.Пришліть комісію а Бучацький РЕС і зробіть детальну перевірку.Проси мо об’єктивно і по справедливості перевірити Бучацький РЕС провірити працівників на професійну придатність. Надіємося на справедливий розгляд нашої скарги .Жителі м.Бучачі вулиць Чайківського і Лисенка
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ