Читайте нас в соціальних мережах

Мама побитої на Тернопільщині 14-річної дівчинки відмовилася писати заяву у поліцію на кривдників доньки

Середа, 03 липня 2024 20:25
Вчора, у соцмережах з'явилося відео, як  на Бучаччині малолітні дівчата б'ють школярку, а хлопці знімають це все на відео. 

Згодом з'ясувалося, що дівчата з Осівців побили 14-річну однолітку з села Бобулинці. 

Відео побачили правоохоронці та розшукали усіх учасників конфлікту, і після розмов і з потерпілою, і з нападниками, склали щодо однієї кривдниці адміністративний протокол відповідно до ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нападники, які добряче познущалися з 14-річної дитини відбулися адмінпротоколом, бо увага - мама потерпілої категорично відмовилася писати заяву у поліцію на кривдників своєї дочки. 

Своє рішення жінка мотивувала традиційним та вагомим переконанням: "А що ж люди у селі скажуть". 

Всю абсурність цієї ситуації описав місцевий активіст Роман Довбенко. 

"Так, доказів для перспективності кримінального провадження виглядає, що можна зібрати достатньо. Так, я спілкувався з потерпілою дівчинкою і вона також казала, що хоче аби її захистили та притягнули до відповідальності тих, хто її били. Однак є одне ключове але. Ст. 126 ч2 ККУ, якою вірно кваліфікувати дії даного факту, відноситься саме до приватного обвинувачення. Тому, без реєстрації заяви потерпілої сторони, поліція не вправі розпочати досудове розслідування, навіть якби цього дуже хотіли. А як зʼясувалося, мама потерпілої категорично проти реєструвати заяву, бо: «а що люди в селі скажуть?», «а то гроші треба мати», «а по судах будуть тягати», «а нас шантажують, що відео непристойне про дитину опублікують» (коли потерпіла була в нетверезому стані) і т д. Оскільки без законного представника дитина не може самостійно написати заяву та й поліція не має право без представника допитувати дитину, тому й прийшлося обмежитися тільки малозначними протоколами про які вже було згадано раніше", - відзначив Довбенко. 

 


Коментарі  

0 #1 Дітріх фон Штубе 03.07.2024, 20:47
...Вже занесли мамуні пуделко з грубими грішми - того й не хоче писати заяву. Бо синці на донечці зажиют, а бабло просто так на дорозі не лежит. Нє..?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ