Читайте нас в соціальних мережах

У лікарні Теребовлі завершили встановлення сучасного ангіографа (фото)

Середа, 03 липня 2024 19:44
У Теребовлянській міській лікарні завершили інсталяцію сучасного ангіографа Philips Azurion 5 M20.

Закупівля та постачання обладнання відбулося у межах одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.

"Завдяки ангіографічному обладнанню лікарі можуть оперативно обстежувати патології судин різних органів і систем, визначати місця їхнього звуження, закупорки або ж розширення, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити та боротися з якими в інший спосіб не вдається. Також за допомогою апарату медики проводитимуть лікувальні маніпуляції у разі виявлення порушень кровообігу та інших патологій. Обстеження судин та оперативні втручання на такому обладнанні є ефективними завдяки якості зображення. Новітні технології дозволяють проводити сканування елементів малих судин з винятковою чіткістю. Водночас система також підтримує візуалізацію всього тіла пацієнта і забезпечує доступ до нього з усіх боків", - відзначили медики. 

Використання в роботі такого високотехнологічного обладнання дозволить розширити перелік медичні послуги, які надаються у медзакладі. Лікарі зможуть допомагати пацієнтам із гострим мозковим інсультом та проводити малоінвазивні ендоваскулярні втручання.

Коштом бюджету громади у медзакладі провели ремонт приміщення, де встановлено ангіограф.

Наразі обладнання вже змонтоване.

Після отримання дозволу на право експлуатації від Державної інспекції ядерного регулювання України та після завершення навчання з використання ангіографа медики зможуть працювати з обладнанням та надавати медичні послуги пацієнтам.

 

 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ