Читайте нас в соціальних мережах

Повідомили про підозри ще трьом чиновникам: на Кременеччині у скандалі з Аллою Злочевською виявили спільників

П'ятниця, 26 липня 2024 17:36
"Тернополяни" писали, що 23 липня, правоохоронці завітали з обшуками у Кременецьку районну раду та адміністрацію. 

24 липня, "Тернополянам" стало відомо, що працівники Нацполіції та управління стратегічного розслідування затримали на хабарі - заступницю голови Кременецької РДА Віталія Кудлака - Аллу Злочевську. 

За попередньою інформацією, пані Алла вимагала та отримала 30 тисяч доларів хабаря за позитивне рішення з передачі комунального майна, площею 3000 м кв, в оренду, з подальшим правом викупу. 

Гроші чиновниця отримувала частинами - загальна сума склала - 30 тисяч доларів. 

Сьогодні, 26 липня, у прокуратурі та поліції повідомили, що підозри отримали ще троє чиновників на Кременеччині. 

"Серед фігурантів — депутатка Кременецької міської ради, перший заступник міського голови, староста одного з сіл громади та директор комунального підприємства. В одному з епізодів зловмисники наполягали на отриманні від субʼєкта господарської діяльності 5000 доларів за перемогу в тендері. Їм загрожує до десяти років за ґратами. Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з колегами з УСР в Тернопільській області та слідчими районного відділу обласної поліції встановили, що 39-річна депутатка Кременецької міської ради організувала корупційну схему вимагання з підприємців грошових коштів та «подарунків» за допомогу у розв'язанні питань, що входять до її компетенції. Для реалізації злочинних планів жінка залучила кількох спільників з-поміж посадовців і підприємців місцевого рівня", - відзначили у поліції.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що посадовці органів місцевого самоврядування району організували корупційну схему вимагання з підприємця грошових коштів та інших «подарунків» за допомогу у вирішенні питань, що входять до їх компетенції, а саме – сприяння у безперешкодному веденні бізнесу - серед іншого, підприємець повинен був надати сотні літрів пального, сертифікат на відпочинок та грошові кошти для прийняття позитивного рішення міськради щодо зарахування вартості проведених підприємцем ремонтних робіт в орендованому приміщенні в рахунок орендної плати.

23 липня поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України службову особу під час отримання чергового «подарунка» у вигляді сертифіката магазину «BROCARD» на суму 25 000 гривень. Попередньо нею отримано подарунковий сертифікат на відпочинок загальною вартістю 30 000 гривень.

На підставі зібраних доказів особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 240 тисяч гривень та винесено ухвалу про відсторонення від займаної посади на час досудового розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

25.07.2024 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, ще трьом особам – одному із заступників міського голови, старості однієї з громад та керівнику комунального підприємства, які також причетні до отримання грошових коштів від підприємця з використанням наданої їм влади чи службових повноважень.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вимагання грошових коштів із місцевих підприємців.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури.

Коментарі  

+1 #1 Веприк 27.07.2024, 10:14
Як тут не згадати Гоголя:
Я их знаю всех: это всё мошенники, весь город там такой: мошенник на мошеннике сидит и мошенником погоняет. Все христопродавцы. Один там только и есть порядочный человек: прокурор; да и тот, если сказать правду, свинья.
Михайло Семенович Собакевич Мертвые души
Николай Гоголь
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ