Читайте нас в соціальних мережах

"Врятували цілий взвод": Тернопільські антидронові системи захищають наших воїнів

Субота, 07 вересня 2024 18:00
6 вересня Тернопільська міська рада передала чергову партію високотехнологічного обладнання для українських військових.

Цього разу наші нацгвардійці отримали антидронові системи "Парасоля-2", "DRONESHIELD-03" та антидронову рушницю "DRONEKILLER-11".

"Ця техніка захищатиме наших воїнів від ворожих дронів", - повідомив міський голова Сергій Надал. "Тернопіль для ЗСУ працює щодня. Завдяки нашим підприємцям ми виробляємо обладнання, яке рятує життя на передовій".

Минулого місяця від одного з підрозділів надійшла звістка про те, як передана раніше антидронова рушниця врятувала життя цілого взводу.

"Ворожий дрон-камікадзе летів прямо на наші позиції, - розповідає боєць з позивним "Явір". - Завдяки вашій рушниці ми змогли збити його за кількадесят метрів від окопу. Без цієї техніки ми б не вижили".

Тернопільські антидронові системи розробляються місцевими фахівцями в рамках міського Конкурсу інноваційних проектів, які фінансуються Тернопільською міською радою. Загалом захисники отримають 64 одиниці такого обладнання.

"Дякую всім тернополянам, які своєю працею та податками роблять цю допомогу можливою", - додав Сергій Надал. "Разом ми наближаємо перемогу".

Нагадаємо

Нещодавно мерія передала дві сучасних антидронові рушниці для територіальної оборони.

29 серпня мерія передала нашим захисникам ще дві «тернопільські» антидронові рушниці.

14 серпня мерія передала нашим захисникам ще одну систему Радіоелектронної боротьби (РЕБ). У цей же день, наші бійці отримали ще одну антидронову рушницю.

12 серпня мерія передала нашим захисникам установки радіоелектронної боротьби (РЕБ) та антидронову рушницю.

 01 серпня, мерія вже передали нашим морпіхам установки радіоелектронної боротьби (РЕБ) та антидронову рушницю.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар