Читайте нас в соціальних мережах

Скандал навколо майбутнього ребцентру: ветерани заявляють, що чиновники ОВА та працівники УСР перешкоджають створенню комплексу для поранених воїнів

Четвер, 05 вересня 2024 17:33
Ветерани Тернопільщини б’ють на сполох – відкриття реабілітаційного центру для військових в Озернянській громаді під загрозою.

У цьому та в саботажі ветеранської політики вони звинувачують Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

Нагадаємо, уже навесні в Озернянській ОТГ міг запрацювати медичний реабілітаційний центр для військових. У співпраці з ветеранами краю та небайдужими громада акумулювала необхідні кошти і провела тендер на ремонт приміщення. Та реалізація цього проєкту зараз під загрозою. Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області надсилає в різні установи краю лист про «недоцільність» відкриття такого реабілітаційного центру.

– На сьогоднішній день бюджетні кошти мають бути спрямовані на підвищення обороноздатності України та фінансування Збройних сил України, у зв’язку з чим просимо Вас переглянути доцільність цієї закупівлі,  йдеться у листі від Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області.

Ветерани Тернопільщини обурені такою позицією. Вони скликали пресконференцію, адже вважають, що подібні заяви від УСР в Тернопільській області є ганебними, бо реабілітація ветеранів зараз є не менш важливою.

–  У нас зараз є два фронти. Внутрішній фронт не менш важливий. Мотивація людей падає через таке відношення. Воїни повертаються з психологічними та фізичними травмами, вони у великому розпачі. Судячи з цього листа, виходить, що колишній голова ОДА і начальник Управління стратегічних розслідувань в області створили собі таку схему. Я не можу зрозуміти, хто їх наділив повноваженнями давати оцінку, чи ефективно використовуються кошти для обороноздатності, –зазначив очільник Тернопільської обласної профспілки УБД та військовослужбовців, майор ЗСУ Євген Степанов.

Та найцікавіше, що питання відкриття Медичного реабілітаційного центру «Озернянський» піднімали на масштабному форумі «Ветерани – шлях додому: спроможності громад у захисті прав та задоволенні потреб ветеранів», який нещодавно відбувався у Тернополі. Тоді парламентарії та ветеранська спільнота дуже позитивно відгукнулися на таку ідею.

Усі процедурні рішення щодо відкриття реабілітаційного центру було прийнято відповідно до чинного законодавства, а тому ніяких порушень Озернянська сільська рада у цьому не вбачає. Про це розповів в.о голови сільської ради Назар Романів.

– Ми не будемо змінювати свої плани через лист, який надіслало Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області. Реабілітаційний напрямок зараз є пріоритетним у нашій державі. Це питання носить характер шантажу стосовно нашої громади. Ми дотрималися усіх вимог законодавства, тому розглядати повторно дану закупівлю точно не будемо,  наголосив Назар Романів.

Вкрай обурений таким відношенням до ветеранів в області і голова громадської спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля», ветеран, учасник бойових дій Дмитро Харчук.

– З попереднім керівництвом Тернопільської обласної військової адміністрації в нас навіть не йшло мови про співпрацю, був відвертий саботаж. Це найбільше болить. Після повернення з війни я отримав інвалідність 2 групи, тож тепер допомагаю хлопцям, які повертаються додому. Не знаю, де так наша область нагрішила, що в нас майже 1,5 року немає голови обласної ради, майже 8 місяців не було очільника ОВА, навіть не було створено управління ветеранів чи хоч ініціативної групи, яка б хотіла щось зробити, аби ветеранська політика звучала, – обурився Дмитро Харчук.

Ветерани Тернопілля вже надіслали письмові звернення до президента та Верховної Ради України з проханням втрутитися, адже Медичний реабілітаційний центр «Озернянський» таки має запрацювати.

– У кожному селі Тернопільської області є люди, які зазнали травм і отримали інвалідність внаслідок війни. Ветерани, які пожертвували своїм здоров’ям заради захисту Батьківщини, потребують гідної підтримки і реабілітації, – підсумував Євген Степанов.  

48db6098-b084-4f48-9768-ace409138372.jpg

c79c89c5-1ecc-4731-8d23-942b56d1d47e.jpg

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Bogdan Gac 08.09.2024, 08:09
А Ви скажіть конкретно кому вірити (призвіще імя, де працює), а ми швидко пошукаєм компромать
Скарга
0 #1 Лэна 05.09.2024, 20:38
А що ви очikybали вig Негоди,Головка та iм подiбним,це лиш безмозглi igiomu можуть таким гнидам вipumu. Як то кажуть,дурень думкою багатiэ.
Скарга

Додати коментар