Читайте нас в соціальних мережах

Траса в сторону Тернополя - у височезних заростях, які власники земель не поспішають косити (фото)

Субота, 13 липня 2024 10:54
На сторінці Великогаївської об'єднаної територіальної громади з’явилося прохання, адресоване людям, у власності яких перебувають придорожні землі.

«Просимо власників земельних ділянок при вʼїзді у Великі Гаї зі сторони Тернополя покосити траву на своїх територіях!  Дбаймо про чистоту довкола», - йдеться у дописі.

За словами очільника ОТГ Олега Кохмана, відповідальність за чистоту у громаді – спільна.

«Приємно» бачити вʼїзд у Великі Гаї у такому стані. Силами сільської ради ми обкошуємо узбіччя майже усіх доріг громади. Подяка фермерам, які також допомагають наводити порядок! В тому числі і з борщівником!

Доводжу до відома, що з наступного тижня буде список жителів, які нехтують законом та не тримають у належному стані свої ділянки! Вкотре повторюю, що чистота у громаді - це не лише робота сільської ради чи влади, а й усіх жителів заразом», - пише він у «Фейсбуці».

Ситуація із нескошеною травою, а точніше заростями, є непростою не лише на ділянці вздовж дороги до обласного центру.

«То потрібно власників ділянок не тільки зі сторони Тернополя , але і по всьому селу зобов'язати утримувати ділянки в належному стані. А то подекуди вже і вовки можуть завестись в цих хащах», - коментує Ольга Кільбович-Кивух.

Та не всі згідні з тим, що власники цих ділянок зобов’язані косити траву. Та й для чого, запитують.

«В багатьох європейських країнах влітку заборонено косити траву, тому що це шкодить природі і приводить до кліматичних змін, зокрема підвищенню температури навколишнього середовища і обезводненню грунту і повітря. Ми як завжди відстаємо від цивілізованого світу», - пише Роман Рига.

Стосовно паліїв голова громади нагадує: сільська рада спільно із поліцейськими офіцерами громади виїжджає та фіксує правопорушення. Тож якщо ви стали свідком спалювання сухостою, дзвоніть на 102 – працівники поліції зафіксують порушення.

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ