Читайте нас в соціальних мережах

Понад 600 000 гривень заплатило кременецьке підприємство за шкоду, завдану довкіллю

Четвер, 08 серпня 2024 19:05
Комунальне підприємство Кременецької міської ради «Міськводгосп» у судовому порядку відшкодувало 662 267 грн збитків, розрахованих Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області внаслідок порушення вимог Водного кодексу України.

 

«Під час неодноразових перевірок  у 2021 р. фахівці Інспекції виявляли, що КП «Міськводгосп» здійснювало скид стічних вод з очисних споруд в річку Іква з перевищенням встановлених норм забруднюючих речовин.

​ З огляду на ігнорування підприємством приписів щодо усунення виявлених недоліків та невідшкодування збитків у добровільному порядку, прокуратура в інтересах Інспекції звернулась до суду. Вимоги були задоволені у судовому порядку та ухвалено  рішення щодо примусового стягнення коштів», - кажуть в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

Відтак, збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок порушення вимог Водного кодексу України в розмірі понад 600 тисяч гривень відшкодовані в повному обсязі.

До слова, за аналогічними позовами з комунального підприємства вже стягнули понад 1 млн грн шкоди, завданої забрудненням р. Іква у 2019-2020 роках.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ