Читайте нас в соціальних мережах

Михайла Головка можуть відкликати з депутатства

Середа, 07 серпня 2024 11:24
Поки Головко судиться за поновлення на посаді голови Тернопільської обласної ради, над ним нависла інша юридична загроза - позбавлення статусу депутата обласної ради.

Справа в тому, що з часу резонансного затримання детективами НАБУ 28 червня 2023 року Михайло Головко уникає участі в сесійних засіданнях ради.

Спочатку він, ще будучи головою ради переносив сесійні засідання, щоб уникнути звільнення.  

А коли звільнення таки відбулося Головко як депутат уникав зустрічі з депутатами у сесійній залі. Не ходить Головко і зараз, коли навіть виграв суд про поновлення.

Тоді як у законодавстві є норма, яка передбачає позбавлення мандата народного обранця, що пропустив понад 50% засідань сесії протягом року.

Великим математиком не потрібно бути, щоб порахувати, що Михайло Головко вже, станом за останній рік пропустив всі засідання сесії, яких було вже як мінімум шість.

Щоправда, відкликання Головка-депутата може відбутися тільки народною ініціативою.

Або виборці зберуть належну кількість підписів за відкликання депутата, якого обвинувачують антикорупційні органи у корупції, або ж його відкличе з депутатів рідна партія «Свобода».

Додамо, що голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали на отриманні хабаря 26 червня 2023 року після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

Згодом Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради, але нещодавно у Львівському восьмому апеляційному суді його поновили на роботі. 

Того ж дня, 1 серпня 2024 року депутати Тернопільської облради вдруге проголосували за звільнення Михайла Головка з посади голови. 

Тернопільська обласна рада підтвердила, що Михайло Головко звільнений з посади голови.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Михайло 07.08.2024, 19:17
Чудо в пірях, а може нехай цей злодюга піде помолиться в церкву московського патріархату тому, що ярий свободівець попав до ВР при допомозі попушок які підняли пів Тернопільщини щоб цей .... попав у ВР.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ