Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська обласна рада підтвердила, що Михайло Головко звільнений з посади голови

Вівторок, 06 серпня 2024 20:53
Чергова сесія Тернопільської обласної ради відбулась сьогодні, 6 серпня.

Основним питанням порядку денного було розгляд заяв Михайла Головка, які надійшли в облраду, а також депутати підтримали відповідь на ці заяви.

1 серпня в Тернопільську обласну раду надійшло рішення Восьмого апеляційного суду, відповідно до якого Михайла Головка, якого підозрюють в отриманні хабаря в розмірі 600 000 гривень, поновити на посаді голови обласної ради.

Рішення Володимир Болєщук зачитав під час сесії, яка відбувалась також 1 серпня.

Рішення вступило в дію одразу з дати його прийняття тому депутати зібрали необхідну кількість підписів та внесли в порядок денний питання про звільнення Михайла Головка з посади голови Тернопільської обласної ради.

Шляхом таємного голосування, як того вимагає чинне законодавство, Михайла Головка повторно було звільнено.

Депутати проголосували одноголосно – 40 за.

2 і 5 серпня до Тернопільської обласної ради надійшли дві заяви Головка про те, щоб обласна рада поновила його на роботі.

Заяви були розглянуті на президії та винесені на розгляд сесії.

Відповідно сьогодні, 6 серпня, депутати під час сесійного засідання заслухали заяви та надали відповідь Головку, де повідомлено про всі дії, які були зроблені Тернопільською обласною радою відповідно до вимог постанови Восьмого апеляційного суду щодо поновлення на посаді голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, та водночас повідомлено про те, що 1 серпня 2024 року Тернопільська обласна рада прийняла рішення, згідно з яким Михайла Головка звільнено з посади голови обласної ради.

Цікаво, що Михайло Головко також був запрошений на сесії обласної ради, однак знову не прийшов на засідання, а спілкування з депутатами веде через адвокатів.

"Тернополяни" писали, що Михайло Головко хотів знову очолити Тернопільську облраду: йому відмовили у письмовій формі (документ).

Сильно "вдарився у релігію": Михайла Головка застали за молитвою перед прийдешньою сесією Тернопільської облради (відео).

Нагадаємо, колишнього голову обласної ради Михайла Головка та двох заступників начальника Тернопільської ОВА підозрюють у вимаганні хабаря у місцевого підприємця Олександра Ярмоленка.

За версією обвинувачення, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже були виконані та прийняті у 2022 році.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали "на гарячому" 26 червня 2023 року після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

Згодом Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради, але нещодавно у Львівському восьмому апеляційному суді його поновили на роботі. 

Того ж дня, 1 серпня 2024 року депутати Тернопільської облради вдруге проголосували за звільнення Михайла Головка з посади голови. 

І завтра, 6 серпня, Тернопільські обласні депутати знову зберуться на сесію, щоб розглянути заяви Михайла Головка. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Тернополянин 06.08.2024, 23:28
Як важко відігнати свиню від корита, а коритом користується свиня не ліпша, а може ще гірша.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ