Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині «процвітає» домашнє насильство

Четвер, 08 серпня 2024 17:47
Шокуючу статистику опублікували фахівці управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області - від початку  року було складено понад 3600 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства.

 

За інформацією правоохоронців, протягом семи місяців до територіальних підрозділів поліції області надійшло 5735 заяв та повідомлень від громадян про правопорушення, пов'язані з домашнім насильством.

« Зараз на профілактичному обліку поліції перебуває 1499 осіб за вчинення домашнього насильства. Слідчі поліції розпочали 123 кримінальні провадження за ст. 126-1 (вчинення домашнього насильства) Кримінального кодексу України, більшу частину з яких вже скеровано до суду.

Поліцейські склали 3619 адмінпротоколів на кривдників за фактами вчинення ними домашнього насильства (ст. 173-2 КУпАП)», - повідомляють в ГУНП у Тернопільській області.

Також за цей період правоохоронці винесли 2282 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників: зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи, заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи та заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Поліцейські просять громадян не замовчувати факти жорстокого поводження у родинах та телефонувати:

- поліція - 102;

- національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 (з мобільного та стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

- урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей - 15-47;

- мобільні бригади соціально-психологічної допомоги за підтримки UNFPA (https://rozirvykolo.org/sluzhby-pidtrymky/mobilna-brygada).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ