Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині інспектор ДСНС лобіював інтереси «своїх», тиснучи на підприємців

Середа, 21 лютого 2024 16:43
Провідного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. Йдеться зокрема про «відкати» від представників бізнесу.

 

За даними слідства, посадовець одержав понад 17 тис грн від підприємців за надання послуг пожежної та техногенної безпеки. Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури йому повідомлено про підозру. Чоловіку інкримінують ч. 1, 3 ст. 368 КК України: одержання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища.

Відомо, що співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича кілька товариств, які спеціалізуються на наданні послуг з виконання робіт протипожежного призначення.

«Інспектор ДСНС спонукав керівників приватних й комунальних підприємств та закладів отримувати послуги лише від вказаних суб’єктів господарювання, лобіюючи їх інтереси. «Відкати» за послуги пожежної та техногенної безпеки становили 10-20 відсотків від суми, зазначеної у договорах із замовниками», - розповідають у Тернопільській обласній прокуратурі.

Правоохоронці задокументували 2 факти отримання ним неправомірної вигоди, на суму понад 17 тис грн. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення  від займаної посади. Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ та УСР в Тернопільській області.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», це вже другий схожий випадок у нашому краї на останній час. Так, у січні про підозру за аналогічним фактом повідомили головному інспектору одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 21.02.2024, 17:38
Треба брати приклад з Головка. Той на дрібниці не розмінювався, бо крав мільйонами.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ