Читайте нас в соціальних мережах

Гігантського гриба знайшов житель Теребовлянщини у місцевих лісах (фото)

Середа, 20 вересня 2023 20:30
Житель Тернопільщини попрямував у місцевий лісок за грибама, а повернувся додому з гігантською знахідкою. 

Літній грибний сезон теребовлянець, шанований поет, колишній вчитель гімназії Роман Шкварок закінчив із диво-знахідкою – гігантським кущем баряничих ріжок.

Цей унікальний гриб (до речі, суперсмачний!) він знайшов у лісі поблизу села Кобиловолоки, звідки сам родом.

Друзі поета, коментуючи світлину зі знахідкою на його фб-сторінці, вітають земляка зі справжнім лісовим скарбом, зазначаючи, що Роман Петрович знає, де шукати ці скарби. 

До слова, Гриби «оленячі роги», або жовта РАМАР, мають незвичайну форму, колір і виглядають, як роги оленя або морські корали. Правильне ботанічна назва – Ramaria flava. З латині це перекладається як РАМАР жовта. Відноситься до відділу Базидіоміцети, клас агарикоміцети, порядок Гомфовие, сімейство Рогатіковие. Ареал проживання цього гриба – це змішані, листяні і хвойні ліси Кавказу, Північно-Заходу нашої країни, а також ліси Центральної Європи.

 

Коментарі  

-1 #5 Ярослав 21.09.2023, 20:25
На фото злочинець - місце якого у в‘язниці
Скарга
+11 #4 Наталiя 21.09.2023, 18:46
Вiтаю!Хто з редакцii допустив до друку цю "сенсацiю"? Потрiбно бути повним невiгласом, щоби таке писати! По перше: на фото учитель гiмназii трима Grifola frondosa, грифола листувата, гриб з ЧКУ!!! Збирання грибiв з ЧКУ заборонено законом! По друге: автор пише, що на фото "оленячi рiжки" Ramaria flava. Переклад з латинi рамарiя жовта, а не рамар. Але Ramaria flava зовсiм iнший гриб (див.прикрiплен е фото). Будь ласка, не соромтесь, публiкуючи такi статтi!
Скарга
+11 #3 Yana 21.09.2023, 18:43
От навіщо такі статті? Купа помилок, зірваний червонокнижний гриб, та ще й заклик іншим рвати бо смачний. Ну таке...
Скарга
+8 #2 Міла 21.09.2023, 18:27
Мало того, що хтось хизується тим, що червонокнижного гриба зірвав. Так це ще подається як новина. А текст писав хтось якийсь невіглас, вибачте. Які ріжки? який рамар? Ну є ж хочаб гугл. Ну загугліть. І при чому тут рамарія, та ще й написана з помилкою (який РАМАР нафіг?) якщо на фото червонокнижний трутовик зонтичний або поліпор зонтичний (Polyporus umbellatus)
Скарга
+9 #1 Naum 21.09.2023, 18:17
Довбоеб рідкісний з червонокнижним грибом. Назва цієї фотографії.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ