Читайте нас в соціальних мережах

6 липня ВАКС розгляне апеляційні скарги прокуратури та адвокатів щодо запобіжних заходів для Головка, Гайдука та Дем'янчука

Середа, 05 липня 2023 18:35
Михайло Головко, Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук Михайло Головко, Ігор Гайдук та Ігор Дем'янчук
Завтра, 6 липня, ВАКС планує розглянути апеляційні скарги САП та захисників щодо обрання запобіжних заходів для голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, та двох колишніх заступників голови ТОВА Володимира Труша - Ігора Гайдука та Ігора Дем'янчука. 

Судові засідання заплановано провести на 10.00 для Михайла Головка, на 10.40 для Ігора Дем'янчука та на 11.20 для Ігора Гайдука. 

Склад суддів однаковий для усіх трьох підозрюваних - Панкулич В.І.,Боднар С.Б.,Панаід І.В.. 

Нагадаємо, вранці 26 червня, працівники НАБУ та САП затримали на хабарі у розмірі 2,4 млн грн голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, та двох колишніх заступників діючого голови ТОВА Володимира Труша - Ігора Гайдука та Ігора Дем'янчука. 

28 та 29 червня чиновникам по черзі обирали міри запобіжних заходів у ВАКС. 

Так, Михайло Головко отримав запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 тисяч 200 гривень. 

Наступного дня - 29 червня заставу внесли і Михайло Головко уже 3 липня прийшов на своє робоче місце у Тернопільську обласну раду. 

Гайдуку та Дем'янчуку також обрали запобіжні заходи - такі ж як і Головку і того ж дня за них також внесли по 805 тисяч 200 гривень застави і випустили з-під варти. 

Завтра, 6 липня, ВАКС розглядатиме апеляційні скарги прокуратури на обрання запобіжних заходів для Головка, Гайдука та Дем'янчука та адвокатів чиновників. 

Прокуратура просить для Михайла Головка скасувати попередній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 тисяч 200 гривень та наполягає на триманні під вартою з правом внесення застави у розмірі 13 млн гривень.

Крім того, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення голови облради від займаної посади. 

Також прокуратура оскаржуватиме запобіжні заходи для Гайдука та Дем'янчука, вимагаючи тримання під вартою, або ж застава 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого заступника.

Двоє заступників голови Тернопільської ОВА звільненні від виконання своїх посадових обов’язків з березня 2023 року.

Відомо, що захисники Михайла Головка також готують апеляційну скаргу і будуть вимагати у суді взагалі скасувати попередню міру запобіжного заходу для свого клієнта. 

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що у мережі поширюють інформацію, що голову Тернопільської облради Михайла Головка затримали працівники НАБУ.

Голову та заступників підозрюють в отриманні хабарів: у Тернопільській ОВА працює НАБУ.

Двоє заступників голови Тернопільської ОВА пішли воювати.

Стало відомо, де служили затримані на хабарі колишні заступники Труша - Дем'янчук та Гайдук.

 У тапочках та спортивних штанах: Труш сказав, що його колишні заступники служили у ЗСУ (фото, відео).

«Ніякого хабара не було», - голова Тернопільської облради дав першу прес-конференцію після затримання.

"Я думав це його волонтерські кошти і бажання допомогти військовим", - Михайло Головко виступив у суді на свій захист (відео).

У ВАКС обрали запобіжний захід для голови Тернопільської облради Михайла Головка (відео).

Голова Тернопільської обласної організації "Свобода" розповів, яке відношення має УПЦ мп до затримання Головка.

Дружина Головка прокоментувала затримання чоловіка та чутки про їхнє розлучення (відео).

Московські попи та ЛГБТ-спільнота: хто і чому, на думку Ірини Фаріон, зацікавлений у затриманні голови Тернопільської облради.

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #2 Правда 05.07.2023, 18:50
Подивіться на ці зкормлені обличчя яке це все лайно приходить до влади, ніякої совісти та моралі, люди прості гинуть на фронті а ця своч краде і ще виправдовується .
Скарга
+2 #1 Михайло 05.07.2023, 18:44
В такий час ці гопники повинні понести покарання самі суворі, а то інші які прийдуть і залишилися на посадах будуть красти але з оглядкою і будуть підбирати собі компаньйонів-зл одіїв ретельніше.
Ніяких поблажок, а конкретне покарання.
Скарга

Додати коментар