Читайте нас в соціальних мережах

Відбулося засідання Синоду ПЦУ: на Тернопільщині вирішили будувати нові монастирі

Субота, 03 лютого 2024 16:00
Вчора, 2 лютого, відбулося засідання Священного Синоду ПЦУ. 

На засіданні вирішили ряд питань, зокрема призначили керівників єпархій, встановили дати важливих релігійних та державних свят, а також обговорили питання спорудженн нових монастирів ПЦУ. 

"Були ухвалені рішення про відкриття монастирів та призначення керівників монастирів у Івано-Франківсько-Галицькій, Тернопільській, Дніпропетровській, Мукачівсько-Карпатській та Рівненсько-Волинській єпархіях", - йдеться у повідомленні ПЦУ. 

Також на засіданні вирішили встановити 3 лютого свято знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського), митрополита Київського і всієї Руси, та внести його у Церковний календар Православної Церкви України та вилучити з Церковного календаря Православної Церкви України день пам’яті блгв. кн. Олександра Новгородського (Невського), в схимі Олексія, 23 листопада.

Також прийняли рішення встановити 23 листопада додатковий день святкування пам’яті преподобного Олександра, першоначальника обителі «Невсипущих» (бл. 430), та внести його у Церковний календар Православної Церкви України.

"Встановити поминальну суботу в пам’ять всіх в Україні голодом заморених щороку у четверту суботу листопада та внести відповідний день пам’яті в Церковний календар Православної Церкви України", - прийняли рішення на засіданні Синоду. 

Коментарі  

-2 #1 Григорій 04.02.2024, 08:43
За царя в нашому селі були церква та шинок. За Рад цього не стало. Але з'явилися школа, лікарня, клуб, бібліотека. Наразі цього нічого немає. Але є церква та шинок.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ