Читайте нас в соціальних мережах

Річниця катастрофи: на Тернопільщині – понад 34 тисячі постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

П'ятниця, 26 квітня 2024 09:20
Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 38 років від дня наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства – вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС.

У нашій області на обліку перебуває понад 34 тисячі людей, яким встановлено статус постраждалих внаслідок ЧАЕС. Про це під час брифінгу розповіла Оксана Смолій – директорка департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОВА.

Серед них 1909 – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 17 осіб – учасники ліквідації ядерних аварій. Ще майже 29 тисяч людей були евакуйовані з зони відчуження та переселені з радіоактивно-забруднених територій.

"На Тернопільщині діє державна програма "Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини", згідно з якою забезпечено соціальні та компенсаційні виплати постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 2,8 млн гривень", – зазначили в адміністрації.

Читайте також: Більше як 1600 жителів Тернопільщини долучились до "Армії відновлення"

1461579799-1225.jpeg

Коментарі  

0 #1 Домінік 26.04.2024, 12:40
Турбує нинішній стан працюючих станцій. Багато було повідомлень про позаштатні ситуації на Рівненській АЕС, про брак фахівців на Південноукраїнс ькій АЕС. Немає гарантій, що трагедія не повториться. На жаль, фахівців мобілізують, також є проблеми з фінансуванням станцій. Не говорячи вже про надмірне навантаження АЕС через пошкодження ТЕС та ГЕС. Дуже погане передчуття...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ