Читайте нас в соціальних мережах

«Американські гастролі»: засновниця глянцю з Тернополя вивозить ухилянтів у США під виглядом благодійного турне?

Четвер, 04 травня 2023 14:00
фото ілюстративне фото ілюстративне
Редакції видання “Тернополяни” стало відома ще одна схема перетину кордону чоловіками призовного віку, після яких вони не повертаються в Україну.

Та часто такі схеми закінчуються не дуже радісно.

Віддані гроші пропадають, а постраждалі не можуть знайти справедливості у правоохоронних органах, адже йшли на відверті протиправні дії заради можливості втекти.

Одну з таких схем нам вдалося виявити завдяки зверненню до нас тернопоянки, яка після повномасштабного вторгнення виїхала із дитиною у США.

Туди вона захотіла перевезти і свого чоловіка.

Для цього жінка звернулася до своєї землячки та засновниці глянцевого журналу з Тернополя, з якою вона відвідувала одну із протестантських церков.

У бізнес-леді, за словами емігрантки, був “кейс” із багатьох таких операцій з перевезення чоловіків у США. Зокрема, ця пані “емігрувала” і свого бой-френда.

Та після передачі грошей, все пішло не за планом. Майже п'ять тисяч доларів пішли у невідомому напрямку.

П'ять або сім тисяч доларів і ти в Америці!

За даними наших читачів, 28-річна власниця глянцевого журналу з Тернополя, бізнесвумен, християнка, протягом повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України вивозила військовозобов'язаних чоловіків до Америки під виглядом гастролей. 

Бізнесвумен виїхала сама у липні 2022 року і допомогла перетнути кордон своєму хлопцеві.                                         

344627864 627969158814404 9113073649465532874 n

"Я давно спостерігала за нею в Інстаграм, побачила, що вона з хлопцем під час війни виїхали в Америку, - розповідає Ірина (ім'я з етичних міркувань змінено). - Я давно прагнула, щоб мій чоловік, який зараз у Тернополі виїхав до нас з дитиною в Америку. Я списалася з нею, вона запропонувала два варіанти виїзду - 5 тисяч доларів за програмою артистів та 7 тисяч доларів за програмою військових. Я їй довіряла, бо з одного міста, вона власниця глянцевого журналу, публічна особа, до того ж християнка". 

1 виїзд

"Ми з чоловіком порадилися і вирішили, що будемо їхати за програмою артистів, бо там дешевше і швидше роблять документи, - каже Ірина. - Вона пообіцяла, що гарантія 100 відсотків виїзду, адже так виїхав її хлопець до Америки та інші чоловіки. Гроші просили всі наперед, та чоловік вирішив передати тільки 4700 доларів батькові її хлопця у Тернополі, а далі решту, як зроблять документи". 

1.2 2 виїз

2 виїзд

3 виїзд

"У Тернополі мій чоловік передав батьку її хлопця 4700 доларів, і нам пообіцяли, що за кілька тижнів документи будуть готові, - зауважує Ірина. - Але не так сталося, як гадалося, ми втратили гроші, і чоловік нікуди не виїхав". 

4 виїзд

1.1.2.23. виїзд

Комік зламав схему християнки

Та час йшов, документів не було, і ось наприкінці березня 2023 року, в Україні артистам ускладнили виїзд за кордон.

Для перетину кордону до березня-2023 було достатньо отримати дозвіл Мінкульту, який видавали після відповідного запиту.

Після скандалу, щодо виїзду за кордон стендап-коміка Юрія Щегеля, який втік до Туреччини, скориставшись тимчасовим дозволом МКІП, чоловікам-артистам з березня 2023 року треба обов’язково подавати на розгляд Мінкульту не тільки основні документи, а й приписне посвідчення або військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Тобто вони мають надати підтвердження, що стоять на військовому обліку.

"Я прочитала цю інформацію в інтернеті і одразу ж написала нашій знайомій, чи часом нічого не змінилося, спершу вона відповіла, що все ок, а потім, що їхню кантору "накрили", і вона буде займатися поверненням коштів", - розповіла Ірина. 

5 виїзд

Та організаторка пообіцяла все ж таки повернути гроші і все владнати. 

7 виїзд

"Нам вдалося повернути тільки 700 доларів, з 4700, які ми заплатили за те, щоб чоловік з Тернополя виїхав до США, - каже Ірина. - Я просила її повернути решту коштів, та вона сказала, що сама не має, бо живе за рахунок хлопця і відкриває в Америці новий бізнес-проект". 

9 виїзд

10 виїз

12 виїзд

"Нам, крім тих 700 доларів більше грошей не повернули, вона мене заблокувала, а мій чоловік так і не виїхав до Америки", - бідкається жінка. 

Бізнес-вумен нічого не знає 

У коментарі "Тернополянам" власниця глянцевого журналу відзначила, що це все наклепи і жодним чином ні вона, ні її хлопець не мають відношення до незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків у військовий час з України до Америки. 

343770058 1570234666836747 2008670141154735396 n

P.S. У редакції є контактні дані, а також ПІП усіх дійових осіб даної події, та скріни переписок. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #7 Cat 29.04.2024, 11:22
А ещё головне забула, не бійтесь подавати на цю особу в суд в США, і визнавати те що Вас обдурили коли Ви хотіли вивести чоловіка з України, поки що Американська влада в будь якому ситації захищає Українців, тому для Америка Ваш чоловік просто людина яка знаходиться далеко від сімʼї, і на цьому треба зробити акцент, а Ви в Америці жінка, яка постраждала від такої ж американки, на даний час , як і Ви.
Скарга
+1 #6 Cat 29.04.2024, 11:17
Читаю… і в мене просто слів не має. Чому до нас в Америку їдуть саме такі особи зараз? А не нормальні Українці, як це було раніше. Ця Диана, ще і на якесь інтервʼю ходить в Америці, саме так я дізналася… за Вашу історію. І це просто жах. Я як людина яка не перший рік живе в США, можу порекомендувати найняти адвоката, адвоката можна знайти і безкоштовного в Америці, попитайте за адвоката в тій ареї і штаті в якому ви живете. І хай адвокат зробить заяву на цю Диану за шахрайство. Так як Ви в США знаходитесь і вона в США , то це можливо… хай її не засудять, але сама справа буде, і так як в неї по суті не має документів, а пароль UfU, це все тимчасове, то за те що в неї є справа шахрайства від вас особи яка знаходиться також в США, їй буде складніше отримати продовження документів, а якщо Трам буде то і подавно, буде складно … і тоді по виселенню з США хай їй вже займаються Українська влада. Тому що, все що Ви описали… це просто жах.
Скарга
0 #5 Григорій 15.06.2023, 08:29
За грати, суку!
Скарга
+3 #4 Володимир 15.06.2023, 00:23
Це Діана Гетун,тільки вона виїхала зі своїм сциклом до США
Скарга
+3 #3 Григорій 06.05.2023, 11:02
Пересічна особа! Ніхто про неї і не чув за межами Тернополя, а Тернопіль - це незначна частка України. Проте, провінціяльна гордість - понад усе!
Скарга
+6 #2 Анатолій 06.05.2023, 00:01
Видаліть будь ласка слова з цього тексту «християнка» від християнства в ній лише ця назва, вона давно за Богом не йде
Лише позорить церкву і батьків
Скарга
+11 #1 Оксана 04.05.2023, 19:20
Діана Гетун, Just one. Неважко здогадатися. Цікаво, чи правда.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ