Читайте нас в соціальних мережах

Іван Чайківський: «З великим сумом я спостерігаю за тим, що в області ніхто не займається економікою» (інтерв’ю)

Понеділок, 13 травня 2024 21:37
Гостем нового випуску проєкту «Тернополяни» став народний депутат Іван Чайківський.

В інтерв’ю він розповів про своє ставлення до чоловіків-втікачів, проблеми Тернопільщини, а також політичну ситуацію в Тернопільській обласній раді.

– До тих людей, які покинули країну з першого дня війни, я ставлюся негативно. Чи ти депутат, чи ні – неважливо – це низько по відношенню до рідних та близьких. Країна навчала тебе, вкладала ресурси… Ти маєш борг перед своєю державою. Що стосується депутатів, то це взагалі подвійна відповідальність, адже тебе обирали виборці. Треба залишатися людиною, перш за все, – зазначив Іван Чайківський.

Що стосується ситуації в Тернопільській обласній раді, то нардеп вважає, що наразі не на часі обирати нового голову.

– Є конструкція коаліції, яка сформувалася на першій сесії. Ця конструкція працює, ніхто один до одного не має претензій. Щодо обрання голови, то це болюча тема. Наша команда домовилася, що до завершення війни піднімати цієї теми не буде. Володимир Болєщук буде виконувати обов’язки. Під час війни проводити будь-які вибори не потрібно, адже вибори – це завжди політичні чвари, – наголосив Іван Чайківський.

В Тернопільській області мають бути чітко розроблені програми розвитку, адже наразі економіка пасе задніх, зауважив Чайківський.

– З великим сумом я спостерігаю за тим, що в області ніхто не займається економікою, не займається розвитком Тернопільщини, не думає про завтрашній день.  Так чи інакше війна завершиться, жити потрібно. З першого дня війни у західні області переїхали багато підприємств. Сумно, коли ти в парламенті говориш з колегами з Хмельниччини, Львівщини, Чернівеччини, вони розповідають про велику кількість релокованих підприємств і робочих місць, а ти цим не можеш похвалитися,  пояснив нардеп.  

Більше – у відео.

Коментарі  

+1 #1 Тернополянин 13.05.2024, 22:38
На часі розігнати цю корумповану обласну раду і відправити всіх на фронт, а повноваження передати тимчасово Тернопільській військовій адміністрації. Шкода слухати пана Івана про те, що Він погано ставиться до людей які покинули державу, а за кого йти воювати як всі від верхів крадуть і за накрадені гроші скуповують все що можна скупити.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ