Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі нардепи вже два дні ділять мільярди на ремонт доріг (фоторепортаж)

Неділя, 17 квітня 2016 12:49
Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту «Стан та перспективи розвитку транспортної інфраструктури Тернопільської області» триває у Тернополі.

Як зазначив під час підходу до преси  голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради України  Ярослав Дубневич, такі засідання проводяться часто і відбулися уже  в багатьох містах України, пише сайт Тернопільської ОДА.

«Ми сьогодні у Тернополі, щоб спільно з народними депутатами від Тернопільщини, представниками обласної і міської влади обговорити і знайти відповіді на ті болючі питання, які виникають у сфері ремонту доріг, пасажирських перевезень, - зазначив Ярослав Дубневич. - Я переконаний, що це виїзне засідання стане добрим початком  розвитку автомобільних доріг на Тернопільщині, відновлення роботи аеропорту, покращення пасажирських перевезень. Крім того, говоритимемо і про пасажирські перевезення з Тернопільщини у Херсон, Миколаїв, адже влітку на ці напрямки буде особливе навантаження з боку туристів».

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна подякував членам комітету, які вирішили виїзне засідання провести саме на Тернопіллі.

"Ми просимо,  щоб Комітет підтримав ініціативу ТОДА ро відрахування з митного збору на ремонт доріг, - зазначив Степан Барна. – Адже вперше за останні 5 років у нас перевиконання з митного збору становить 100 млн. грн. Також просимо посприяти і  включити наш аеропорт в Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року. Будемо говорити і про розподіл бюджетних коштів на ремонт доріг. В свою чергу, ми не залишаємося осторонь, беремо участь у співфінансуванні. Зокрема, за рахунок державної субвенції ми спрямовуємо 70 млн. на ремонт доріг по області,  та 8 млн. грн. - у Тернополі".

На засіданні мова йде про  стан, проблеми та перспективи розвитку дорожнього господарства Тернопільської області;  проблемні питання забезпечення залізничного сполучення Тернопільської області, а також – про організацію прямого сполучення м. Тернополя з обласними центрами Східної та центральної України;приміського залізничного сполучення; проблемні питання автомобільних перевезень;  відновлення регулярного авіаційного сполучення з м.Тернопіль.

 

Додати коментар