Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині визначили найкращу школу

П'ятниця, 20 вересня 2024 12:00
Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг загальноосвітніх шкіл Тернопільської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками НМТ 2024 року.

У якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результатинаціонального мультипредметного тесту, отримані випускниками шкіл у 2024 році.

Варто підкреслити, що учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Це могло вплинути на місце конкретного закладу в рейтингу. 

Зважаючи на формат тесту й умови проведення НМТ, порівнювати рейтинг 2024 року з рейтингами попередніх років не є доцільним. 

Також, зважаючи на вказані особливості, не є доцільним ухвалення управлінських рішень за результатами учнів конкретної школи в загальному рейтингу.

Школи в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ, та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Детальніше про алгоритм розрахунку рейтингового бала дивіться за посиланням.

Рейтинг 2023 року дивіться за посиланням.

Отже, на першому місці в Тернопільській області опинилася Заліщицька державна гімназія, на другому - Борщівська ЗОШ I-III ст. №2, на третьому - Чортківський ліцей №1 імені Маркіяна Шашкевича.

Четверте місце - Зборівський ліцей ім. Романа Завадовича Зборівської міськради.

П'яте місце - Борщівський НВК "Загальноосвітній навчальний заклад I-III ст. №3 - гімназія імені Романа Андріяшика".

Весь рейтинг можна подивитися за посиланням тут. 

 

Коментарі  

0 #1 борщівянин 20.09.2024, 12:50
Друга Борщівська школа тримає марку. Це за інерцією ще. Бо директорку , завдяки якій школа кілька років має такий рейтинг, звільнив БУХгальтер (керівник всьої борщівської освіти) безпідставно. Міський голова з Борщева взагалі ненавидить освіту. Він би всі школи скоротив і спалив
Скарга

Додати коментар