Читайте нас в соціальних мережах

Новий храм УГКЦ освятили у Тернополі (ФОТО)

Четвер, 19 вересня 2024 15:52
На Тернопільщині освятили новий храм Української греко-католицької церкви.

15 вересня єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор Мартинюк здійснив Чин освячення храму Різдва Івана Хрестителя на території ТОВ «Тернопільське» м. Тернопіль (львівські дачі). Також було освяченно престіл, повідомили у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

«Ми сильні нашою любов’ю, яку черпаємо з вічного джерела Божественної любові, що подається нам через чесний і животворчий Хрест. Тому так важливо нам в умовах війни зрозуміти, що Хрест може бути як найбільшим приниженням та болем, так і моментом піднесення та прослави. Нехай цей храм дає благу вістку завтрашньому дню для кожного з нас, для нашої України, щоб настав той світлий день, якого ми чекаємо, задля якого ми просимо Всевишнього Господа. Будьмо певні, що Хрест — це символ перемоги!», - поділився під час проповіді владика Теодор Мартинюк.

Зі словами подяки до парафіян храму звернувся настоятель парафіяльної спільноти о. Ігор Тарнавський.

Відтак священник висловив вдячність усім причетним до спорудження святині: молитовні жертви на розбудову храму Різдва Івана Хрестителя, фундаторам, жертводавцям і будівничим храму, які невтомною працею допомагають у творенні Божої волі тут на землі.

«Сердечно вітаю всіх вас тут зібраних з прекрасної нагоди – посвячення храму у нашій парафії. Адже тепер ми маємо святиню, котра має стати справжньою скарбницею віри для всіх парафіян. Дім Божий – це найперше місце, в якому кожен християнин повинен віднайти свою дорогу до святості, це справжнє місце зустрічі з Богом. У цей час війни народ Божий шукає знаків від Всемогутнього Бога. Освячення храму є видимим знаком Його присутності серед нас. Саме тут постійно лунає молитва за наших захисників і захисниць, а також за справедливий мир для нашої держави», - зазначив о. Ігор Тарнавський.

tarn_8.jpg

tarn_7.jpg

tarn_6.jpg

tarn_5.jpg

tarn_2.jpg

tarn_1.jpg

Коментарі  

-1 #3 Лэна 19.09.2024, 21:10
Нова бiзнес парафiя,ха-ха-х а,в заздрiсноукраiн цib поняття духовностi та християнства давно вigcymнэ
Скарга
0 #2 Олег 19.09.2024, 18:49
все б нічого...ще якби туди ходили християни! проте в більшості своїй відвідувати цю споруду будуть агресивні тернополяни,які нічого спільного з християнством не мають...хіба що хрестики носять і то не завжди(((
Скарга
0 #1 Веприк 19.09.2024, 17:53
Замість того, щоб будувати лікарні, будують храми.
Як тут не згадати Гоголя і його безсмертну комедію "Ревізор" - лекарств дорогих мы не употребляем. Человек простой: если умрет, то и так умрет; если выздоровеет, то и так выздоровеет. О-хо-хо! Зате піп отримає грошики, коли буде камлати і відспівувати "раба божого".
Скарга

Додати коментар