Читайте нас в соціальних мережах

Цього року на Тернопільщині подали до суду 654 позовів щодо стягнення 55,6 млн грн податкового боргу

Четвер, 19 вересня 2024 17:30
Підприємства Тернопільщини у рахунок погашення податкового боргу сплатили майже 60 млн гривень.

"За підсумками січня-серпня 2024 року в абсолютному значенні податковий борг зменшили 258 підприємств, які допустили його на початок року,  на загальну суму 40,4 млн гривень. Про це повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області. При цьому 173 суб’єкти господарювання сплатили заборговану суму повністю, а це – 30,3 млн гривень. У рахунок погашення податкового боргу з початку року до зведеного бюджету надійшло 58,9 млн грн, що на 4,7 млн грн більше, ніж за вісім місяців торік. Із них державний бюджет отримав 31,1 млн гривень, - повідомили у податковій службі Тернопільщини.  - До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу тощо), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, адміністративний арешт тощо)".

Так, упродовж січня-серпня фахівці податкової служби області подали до суду 654 позовів щодо стягнення 55,6 млн грн податкового боргу.

За вісім місяців 2024 року надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету склали 530,9 тис. гривень.

Зокрема, до держбюджету спрямовано 438,2 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 92,7 тис. гривень.

Нагадаємо, що переглянути інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу можна з допомогою електронних сервісів ДПС, в Електронному кабінеті, а також можна провести звірку в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації.

Додати коментар