Читайте нас в соціальних мережах

Серед голів ОДА Степан Барна лише 17-ий (рейтинг)

Вівторок, 15 березня 2016 15:55
Степан Барна опинився на 17-ому місці у рейтингу голів обласних державних адміністрацій за результатами роботи у 2015 році. Основні соціально-економічні показники за часи правління теперішнього губернатора виявилися провальними.

Від потрапляння у зону аутсайдерів Барну врятували жителі Тернопілля, які одними з кращих у сплаті рахунків за спожиті житлово-комунальні послуги.

Рейтинг голів ОДА опублікувала «Ділова столиця».

У голів обласних адміністрацій мирних регіонів загальні для всіх умови роботи, але при цьому хтось допускає менше провалів, а хтось - явно засидівся не на своєму місці, пише видання.

Підсумки минулого року в регіонах - це об'єктивна і притому досить жорстока оцінка тактико-технічних даних губернаторів. Звичайно, не все від них залежить. Є системну кризу в економіці і соціальній сфері, є урядові реформи, є зобов'язання перед МВФ і ЄС. Але все ж хтось в цих загальних для всіх умовах допускає менше провалів і має більше досягнень, а хтось - навпаки.

Очолили рейтинг голова Волинської ОДА Володимир Гунчик і київський очільник Віталій Кличко. Замикають список Валерій Кулич з Чернігівщини і харківський губернатор Ігор Райнін.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна у цьому рейтингу опинився на 17-ій сходинці. Лейтмотивом його правління – є шалений відтік кваліфікованою робочої сили через найнижчу в Україні зарплату.   

Хоча в минулому році у всіх без винятку регіонах скоротилася середньомісячна чисельність найманих працівників, деякі області втрачали робочу силу особливо високими темпами. До них відноситься і Тернопільщина, в якій спад склала 7,5% (12,7 тис. Чол.) - Другий найгірший результат після Буковини.

В області, керованої Степаном Барною (-29,5 бали), криза трудових ресурсів збільшився вкрай тяжким становищем з зарплатами.

Весь 2015-й на Тернопільщині середньомісячна зарплата була найнижчою серед всіх регіонів (2994 грн. В середньому за рік), при цьому область також увійшла в трійку найгірших за темпами скорочення реальної зарплати (на 22,8%). Тому немає нічого дивного в тому, що багато жителів області вважають за краще виїхати на заробітки або зайнятися індивідуальною діяльністю.

Також в області на кінець року був зафіксований найвищий рівень заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ (в середньому 585 грн. на одного жителя), вона потрапила в трійку відстаючих по динаміці сільського господарства (падіння на 10,9%) і в четвірку найгірших по динаміці споживчих цін. Ну а в числі основних досягнень - друге місце серед регіонів з найкращого ситуацією з оплати ЖКП населенням, третє серед регіонів із найменшою часткою працівників, переведених на неповний робочий тиждень, четверте серед регіонів з найменшими боргами по зарплаті і п'яте за темпами введення в експлуатацію нового житла.

reityng 15 03 16

 

Коментарі  

+2 #5 uyfn 16.03.2016, 22:50
Крім піару Барна більше нічого не вміє, хіба що натягнути на гроші бувших регіоналів - великих аграріїв!!!
Скарга
+3 #4 Патріот 15.03.2016, 20:10
Ще одна така зустріч загиблого героя і буде на останньому.
Скарга
+5 #3 Микола 15.03.2016, 16:20
Барна не те, що лох, він - баран (навіть прізвище таке, треба тільки переставити дві букви), який явно сидить не на своєму місці.Треба тільки переставити дві букви.
Скарга
+1 #2 вау 15.03.2016, 16:15
Це перемога
Скарга
+6 #1 Вітя АК 15.03.2016, 16:13
Барна- лох!
Скарга

Додати коментар