Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відкрили вернісаж художника, який 100 років тому виставлявся у Венеції (фото)

П'ятниця, 21 червня 2024 18:30
Днями, у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку художника з околиць Почаєва - Івана Хворостецького. 

Цей художник з околиць Почаєва майже 100 років тому свою картину «Праля» виставляв у  Венеції на міжнародній виставці. Саме вона як найкраща робота принесла йому справжнє визнання.

"Хочете побачити картини, написані цим майстром, тоді запрошуємо в Тернопільський обласний краєзнавчий музей, презентуючи творчість нашого земляка Івана Хворостецького (1888-1958) – відомого українського художника. Іван Хворостецький – художник з палітрою легкості. Його роботи – це гармонія світу, неповторний подих землі, неба, повітря, цілісність життя. Один з найкращих колоритних "співців" рідних краєвидів й кримської землі, які несуть філософський і творчий світ митця", - відзначили у музеї. 

Експозиція увібрала найвиразніші для малярського почерку роботи із фондів трьох музеїв.

 

 

 

 

 

До слова, Іван Федорович Хворостецький (народився 18 квітня 1888, Юридики (нині у складі м. Почаєва) Тернопільської області — помер 19 листопада 1958, Почаїв) — український художник і педагог, майстер ліричного пейзажу.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ