Читайте нас в соціальних мережах

У лісі на Тернопіллі в одному місці знайшли 49 боєприпасів часів Другої світової війни (фото)

Четвер, 27 червня 2024 19:30
Лише з початку 2024 року на Тернопільщині виявлено 373 небезпечні знахідок.

Зокрема, днями надзвичайна ситуація класифікована у селі Рідколісся Монастириської ТГ Чортківського району Тернопільської області.

З 19 червня піротехніки ДСНС проводять пошукові роботи з метою очищення даної території від небезпечних знахідок. Всього виявлено 49 боєприпасів часів Другої світової війни: 45 артилерійських снарядів, калібром 105 мм та 4 одиниці артснарядів, калібром 88 мм.

"Головне Управління ДСНС України у Тернопільській області наголошує - правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків. Алгоритм дій при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів: не чіпайте, не відкривайте, не рухайте його, зафіксуйте точний час, коли він був виявлена, відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет, відведіть подалі людей від місця підозрілої знахідки, припиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця, організуйте тимчасову охорону місця знахідки до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб, про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно ТЕРМІНОВО повідомити місцеві органи влади (органи місцевої виконавчої влади, відділення поліції, підрозділ державної служби України з надзвичайних ситуацій, за номером «101»)", - наголошують рятувальники. 

 

 

 

 

 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ