Читайте нас в соціальних мережах

Помер колишній головний редактор Тернопільської обласної телерадіокомпанії

Субота, 29 червня 2024 14:00
Пішов з життя колишній головний редактор Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії Петро Бубній.

Про це повідомив його друг, краєзнавець Ярослав Пелехатий, пише "Суспільне".

За його словами, Петро Бубній був досвідченим редактором, також вів передчі про краян, про Тернопільщину. До останнього він писав вірші й планував видати збірку.

"Ми познайомилися у радянські часи, тоді велася кампанія, під час якої нищили українські церкви. Їх закривали або зносили, або ж підривали. І у нас з Петром Бубнієм визрів план, як врятувати храми – відкривати у них музеї книги, музеї природи, музеї хліба і так далі. Фактично, надання оцього статусу музею, не призводило до зміни інтер’єрів церков і вони залишалися цілими, просто там ставили експонати заради того, щоб будівлю не знищили. Завдяки його зусиллям, не відбулося масового знищення храмів, як це було в інших областях. Пізніше збирали матеріали про церкви і планували видати про них книжку, але ця справа залишилася незавершеною", – зазначив краєзнавець.

Ярослав Пелехатий додав, що його товариш Петро Бубній дуже любив працювати на землі, їздив на дачу, радів урожаю, був знаним грибником.

"Це була людина енциклопедичних знань. У побуті був дуже скромним і невибагливим. Дуже шкода, що його не стало, він міг би ще зробити багато корисного для суспільства", – додав чоловік.

Прощання з Петром Бубнієм відбудеться сьогодні, 29 червня, о 14:00 у Домі печалі на Микулинецькій.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ