Читайте нас в соціальних мережах

Направлення військовозобов’язаним повісток поштою розпочнеться після 17 липня: адвокат Сергій Дубок

Понеділок, 27 травня 2024 18:30
Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” набрав чинності 18 травня 2024 року, у зв’язку з чим військовозобов’язаним необхідно оновити свої дані та виконати свій конституційний обов’язок.

Про це нагадав адвокат Сергій Дубок, повідомляє Суспільне.

КОМУ, КОЛИ І ЯК ТРЕБА ОНОВИТИ СВОЇ ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВІ ДАНІ?

З 18 травня 2024 року протягом 60 днів усі громадяни, які перебувають на військовому обліку, мають уточнити облікові дані (адресу проживання, контакти, та персональні дані). Ця норма також стосується заброньованих, осіб з відстрочкою і жінок-військовозобов’язаних.Законом передбачено три шляхи уточнення даних: у ТЦК за місцем проживання, у центрі надання адміністративних послуг, в електронному кабінеті призовника, військовозобов’язаного, резервіста — застосунок РЕЗЕРВ+.

ЯК І ДЕ ВРУЧАТИМУТЬ ПОВІСТКИ?

Вручення повісток військовозобов’язаним здійснюється цілодобово за адресою місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях скупчення людей, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на блок-постах, пунктах пропуску через державний кордон України. Якщо військовозобов’язаний отримав повістку, він має підтвердити це підписом. Також передбачається відеозапис вручення повістки, зокрема, при відмові від отримання.

Повістки надсилатимуть рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов’язаного, яка міститься в реєстрі Оберіг.

День прибуття отримувача в зазначене в повістці місце визначається не раніше чотирнадцятого дня від дня надсилання повістки поштою.

У разі відмови резервіста або військовозобов’язаного від отримання повістки уповноважений представник складає акт відмови, який підписується не менш як двома членами групи оповіщення.

КОЛИ РОЗПОЧНЕТЬСЯ НАПРАВЛЕННЯ ПОВІСТОК ПОШТОЮ?

У разі не уточнення протягом 60 днів військовозобов’язаним або резервістом фактичної адреси місця проживання, повістка буде надіслана на його адресу зареєстрованого місця проживання.

Отже, направлення повісток поштою розпочнеться після 17 липня 2024 року.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ