Читайте нас в соціальних мережах

11 тисячам тернополян нарахували пеню за несплату комуналки

Вівторок, 21 травня 2024 17:53
У травні тернополяни отримали платіжки за квітень з новою графою — «пеня». І поки в одних там лише нулу, в інших – реальні цифри, які при несплаті будуть лише зростати.

 

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україні діяла заборона на нарахування та стягнення пені, штрафів, інфляційних нарахувань населенню, у разі несплати або неповної оплати житлово-комунальних послуг, а також припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам. Але у грудні 2023 року уряд скасував мораторій.

Відтак, ддеяким споживачам, а точніше — понад 11 тисячам абонентів «Тернопільводоканалу», пеню нарахували. Зокрема,це стосується споживачів, які несвоєчасно або не в повному розмірі розрахувалися за комуналку впродовж останніх 6 місяців.

«Наголошуємо, що пеню нараховують, якщо сума за послуги, які надав водоканал, не сплачена до кінця наступного місяця. Наприклад, якщо до кінця травня не оплатити суму за квітневі нарахування, то у червні на них уже буде нарахована пеня. Навіть якщо абонент оплатив лише частину заборгованості, то на залишок може нараховуватися пеня.

Закликаємо наших споживачів вчасно й у повному обсязі розраховуватися за комунальні послуги. Абоненти, які вчасно платять за централізоване водопостачання  водовідведення, не мають клопотів із пенею. І тим більше, не ризикують втрапити в халепу із відключенням від каналізації, як це трапляється зі злісними боржниками», - кажуть у КП «Тернопільводоканал».


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар