Читайте нас в соціальних мережах

Очільник поліції Тернопільщини ініціює оприлюднення списку організацій, причетних до втечі ухилянтів

Середа, 17 квітня 2024 15:00
Усі особи, які незаконно перетнули кордон під час війни, будуть нести відповідальність. Термінів давності у цих справах не буде.

На цьому наголосив під час брифінгу керівник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

– Коли почалася війна, масштаби тих, хто потрапляв у систему «Шлях», вражали. І це зрозуміло, адже людей потрібно було відпускати за допомогою. Потім ми побачили масштаби тих, хто не повернувся. Але те, що сталося, воно нікуди не дінеться. Ми бачимо аналітику і розуміємо, які громадські організації були задіяні у цих схемах,  зазначив Сергій Зюбаненко.

Очільник поліції Тернопільщини також пояснив, що поділяє статтю 332 на два випадки – документування на гарячому та викриття цілих схем.

– Випадки, коли ми документуємо на гарячому під час передачі коштів – це одне. Але буває, що ми аналізуємо злочин і розуміємо, що це – ціла схема. Бо коли їдуть і не повертаються десятками чи сотнями – це вже зовсім інша історія. І відповідальність ці люди також будуть нести, тут немає термінів давності. Зараз правоохоронці у цьому напрямку посилено працюють. Ми проведемо ревізію, відмотаємо все назад, особи будуть нести відповідальність,  додав Зюбаненко.  

Серед тих, хто сприяв у незаконному перетині через кордон, є й організації, які себе позиціонувавли як «громадські».

Сергій Зюбаненко також розповів, що готовий ініціювати на раді оборони Тернопільської області оприлюднення списку організацій, причетних до втечі ухилянтів через систему «Шлях».  

Коментарі  

0 #1 Богоміл 18.04.2024, 07:19
Та нехай оприлюднює. І що з того??? Що він хоче цим довести??? Навпаки, ці організації допомогли людям. Публікуй, якщо притягнути не можете. Щось довести у вас всіхмозгів не вистарчає. Ви ж в тупу працюєте.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ