Читайте нас в соціальних мережах

Творчий простір вартістю понад мільйон гривень будують у Чорткові на місці старого гаражу (ВІДЕО)

Вівторок, 30 квітня 2024 13:58
Понад мільйон гривень у Чорткові спрямують на реалізацію творчого проєкту.

Проєкт «Бібліотечний АртГараж» реалізують за кошти донорів та місцевого бюджету.

У рамках проєкту встановлюють модульний павільйон на місці аварійного гаражу та створять «Бібліотечний АртГараж» у дворику бібліотеки.

«Проєкт реалізовується також за співфінансування бюджету Чортківської громади. Станом на сьогодні профінансовано вже 292 629 грн. Немало коштів вдалось залучити через краудфандинг від Чортківської громади – в місті і за кордоном. Організаторки загалом зібрали близько 100 тисяч гривень зі зборів», - наголосили у міськраді.

У міськраді обіцяють, що «АртГараж» стане публічним простором для згуртування, підтримки та взаємодії різних груп містян, створення дружнього середовища для спілкування, проведення заходів та генерації ідей для розвитку міста.

Нагадаємо, що проєкт пройшов відбір у конкурсі грантів для громад на створення або оновлення фізичних просторів центрів спільнотворення.

Загалом було подано 311 заявок від громад з різних куточків України, з них журі обрало 10 громад-переможниць. Кожна із них отримала по 1 млн грн на розвиток центрів спільнотворення.

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ