Читайте нас в соціальних мережах

Керівник поліції Тернопільщини розповів, чи застосовуватимуть сучасну систему відеонагляду для пошуку ухилянтів

Вівторок, 16 квітня 2024 20:54
В головному управлінні Нацполіції Тернопільщини відкрили новий ситуаційний центр, який допоможе швидко розкривати злочини.

Новий центр обійшовся у 25 млн грн, однак переобладнання продовжуватимуть й надалі.

У новому ситуаційному центрі відкрили ДНК-лабораторію, дитячу кімнату, зброярню, call-центр, кімнату відеоспостереження тощо.

Впровадження сучасної системи відеонагляду – дуже вагома допомога у роботі працівників поліції, наголосив головний поліцейський області Сергій Зюбаненко.

У межах цього проекту на Тернопільщині встановлено 1225 відеокамер, які здатні розпізнавати обличчя, транспортні засоби, сигналізувати про ДТП чи утоплення. Тернопільських «валютчиків» завдяки камері правоохоронці також бачать, як на долоні, адже вона здатна зближувати зображення у 44 рази.

Таку систему відеонагляду планують запустити в усіх областях України. Відео з камер зберігатимуться в архівах 40 років.

– Наприклад, якщо людина провалиться під лід на тернопільському ставі, камера нам буде про це сигналізувати. Так само і про ДТП, аби ми одразу могли фіксувати злочини і виявити винуватця. Якщо зникла дитина, поліцейські вносять параметри у систему і вона оперативно визначає місцезнаходження. У майбутньому цей проєкт буде ще більше розвиватися. Усі поліцейські будуть обладнані інтелектуальними боді-камерами. Таким чином ми зможемо моніторити дії всіх поліцейський в області, – пояснив очільник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Керівник обласної поліції також розповів, чи застосовуватимуть сучасну систему відеонагляду для розшуку ухилянтів.

– Я не вважаю, що система відеонагляду, яка зараз працює, має бути націлена на це. Повірте, у нас багато  роботи. 24/7 вона працює, щоб встановити і затримати злочинця, а не займатися ухилянтами. Це питання другорядне. Я б не акцентував на ньому увагу, щоб залучати людський ресурс і шукати ухилянтів– наголосив Зюбаненко.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ