Читайте нас в соціальних мережах

У підрозділах міграційної служби Тернопільщини накопичилося понад 5 тисяч готових паспортів

Вівторок, 16 квітня 2024 12:00
За час війни у підрозділах міграційної служби Тернопільщини накопичилося понад 5 тисяч готових документів.

Як повідомили в установі, на даний час очікують видачі понад 2 тисячі паспортів громадянина України у формі ІD-картки та більше як 3 тисячі закордонних паспортів.

"Законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби за місцем подання заяви на оформлення документа впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років. Однак, власників, які з тих чи інших причин під час військового стану не змогли отримати свої готові паспорти, можемо заспокоїти – оформлені документи до закінчення військового стану зберігатимуться без обмеження строку", – зазначили у міграційній службі Тернопільщини.

Разом з тим краян, які перебувають на території України, просять за можливості прибути для отримання паспорта. Українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити пересилку документів в країну їх перебування.

Для цього необхідно подати заяву до дипломатичної установи України чи філію ДП "Документ" за кордоном. Пересилання документів дипломатичною поштою здійснюється безкоштовно.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ