Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині офіційно зареєстрували 30 медіа

Середа, 21 лютого 2024 17:42
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала в Тернопільській області 30 медіа. Ще 11 надали заяви на реєстрацію.

 

Інформації про те, скільки медіа працюють на Тернопільщині без реєстрації, поки не мають. Ця статистика буде відома після завершення безкоштовної реєстрації.

За словами представниці Національної ради в Тернопільській області Оксани Новосельської, в області зареєстрували 3 вебсайти і 4 провайдери аудіовізуальних послуг. Решта — друковані видання. Таку реєстрацію проводять згідно із Законом України "Про медіа", який є одним із семи умов прийняття України до Євросоюзу. Його мають намір запровадити протягом 10 років, повідомляє «Суспільне».

"ЗМІ реєструють згідно із Законом України "Про медіа", який набув чинності торік 31 березня. Згідно з ним, збільшилася кількість суб’єктів медіа для регулювання. Якщо це онлайн-медіа — то реєстрація не є обов’язковою. Якщо друковані медіа — то їх обов’язково зареєструвати під час воєнного стану", - додає Оксана Новосельська.

До 31 березня можуть безкоштовно реєструватися ті, хто мають свідоцтво в Мін’юсті. Після цієї дати вони зможуть зареєструватися платно, вартість – на рівні прожиткового мінімуму – 3 028 гривень.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ