Читайте нас в соціальних мережах

Старт сезону в Першій та Другій футбольних лігах України перенесли: відомі дати початку

Неділя, 14 липня 2024 15:27
Попри труднощі воєнного часу, всі організації та клуби в Україні роблять все можливе, щоб зберегти чемпіонат і Кубок України з футболу. І рішення змінити дату початку чемпіонату — важливий крок до цього.

 

Зокрема, проконсультувавшись із клубами, провівши засідання виконкому Української асоціації футболу, було досягнуто спільного рішення змінити дату початку сезону 2024/25, пише ПФЛ. Про це розповів президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко. Він пояснив,  чому прийшли до цього та яким чином такі зміни впроваджуються в календарі.

 «Що стосується Першої ліги, то з базового дня першого туру 25 липня ми переходимо до 3 серпня, відповідно, погодили, що в середині вересня буде додано один тур, орієнтовно 11 вересня.

У Другої ліги базовий день стартового туру був призначений на 5 серпня. Отже, ми зміщуємо його взагалі тільки на 1 день, на 4 серпня.

 Відповідно, перший попередній етап Кубка України із 30 липня просимо перенести на 28 липня — щоб таким чином розмежувати дати, аби команди мали більше часу на відновлення та відпочинок між цими подіями», - розповів президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко.

За його словами, синхронізуючи календарі змагань, буде досягнуто важливої цілі — залишається більше часу на підготовку змагань, забезпечуються клуби, в яких складна ситуація, додатковою можливістю визначитися, а також зберігають часовий проміжок для того, щоб провести певні зміни між лігами, якщо це буде необхідно.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ