Читайте нас в соціальних мережах

Тисячі паломників з’їхалися на Всеукраїнську прощу в Зарваницю (пряма трансляція)

Неділя, 14 липня 2024 11:16
Традиційно, щорічна проща до Зарваниці, що на Тернопільщині, цьогоріч розпочалася ходою паломників зі свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця об’явлення Богородиці. Відтак на площі перед базилікою відбувся Молебень до Матері Божої, який очолив Блаженніший Святослав.

Йому співслужили Апостольський нунцій та багато єпископів. Проповідь виголосив владика Богдан Дзюрах. На прощу прибули єпископи УГКЦ з України та усього світу. Окрім цього, на Молебні були присутні Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас, владика Віталій Кривницький, ординарій Києво-Житомирський Римо-Католицької Церкви в Україні, а також ректор великого відпустового Марійського центру в Люрді (Франція) отець Мішель Дубан.

Під час Молебню Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав виголосив проповідь, яка змусила людей плакати. Він звернувся до Пресвятої Богородиці з особливою молитвою за багатостраждальний український народ:

«Цей вечір, ця ніч у Зарваниці буває раз у році. Коли ми приходимо сюди на прощу, ми всіма фібрами своєї душі відчуваємо, що над нами відкривається небо, а з небес до нас приходить наша Мати – сюди як до свого дому. Вона сьогодні нас тут слухає, а ми так багато маємо що Їй сказати.

Ми сьогодні Їй кажемо: Мамо, нас болить. Нас болить біль дітей, зранених у київському «Охматдиті» і в мужньому Харкові, тих, які кричали до небес з болю на вокзалі в Краматорську і під завалами у Кривому Розі. Мамо, нас болить біль кожного українського воїна, який, можливо, в цій хвилині зрошує своєю кров’ю широкі українські степи. Мамо, нас болить біль кожного, кого зараз катують в російських тюрмах. Їхній голос тільки Ти сьогодні чуєш. Мамо, нас болить біль наших жінок, матерів, дружин, які похиляються над мертвими тілами своїх найдорожчих. Мамо, нас болить біль дітей, які плачуть за своїм татусем, за якого щодня вмиваються сльозами у молитві перед Тобою. Мамо, нас болить доля мільйонів українців, яких сьогодні доля закинула далеко від рідної землі.

Мамо, прийди, Тобі єдиній ми можемо довірити глибину болю нашого серця. Ми знаємо, що Ти зараз приходиш, щоби нас почути. Почути, щоби ми вертали додому з надією, укріплені Твоєю любов’ю, переконані, що добро завжди сильніше від зла. Ми вертаємо додому разом з Тобою, бо Ти як наша Мама будеш вести особисто за руку нас дорогами цього земного життя.

Ми сьогодні просимо: Мамо, нехай закінчиться війна, нехай більше не плачуть Твої діти. Мамо, нехай ми приходимо сюди, щоби дякувати із радісною усмішкою на наших вустах. Пресвятая Богородице, зціли рану війни, поверни розсіяних, поможи відбудувати зруйноване. Зціли всіх поранених, віднайди всіх, як і пропали безвісти, поверни всіх ув’язнених і полонених. Бо «ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла чи у горі, чи в недолі цього земного життя». Пресвятая Богородице, спаси нас!».

А просто зараз кожен з вас може доєднатися до онлайн-трансляції Архиєрейської Божественної Літургії у Марійському духовному центрі "Зарваниця". Переглянути її можна ТУТ:

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ