Читайте нас в соціальних мережах

13 червня – Вознесіння Господнє: що треба знати про свято

Четвер, 13 червня 2024 09:16
Вознесіння Господнє цьогоріч відзначається 13 червня.

Це одне з найважливіших свят у християнстві. Воно символізує подію, коли Ісус Христос перед очима своїх учнів-апостолів піднявся на небо, пише "ТСН".

Дата святкування Вознесіння Господнього прив'язана до Великодня – його віряни відзначають на 40 день після Воскресіння Христа. Оскільки зміна календаря жодним чином не вплинула на Великдень, то і Вознесіння відзначається по-старому.

Згідно з Біблією, після свого Воскресіння Ісус Христос ще 40 днів перебував на землі, серед апостолів, розповідаючи їм про Царство Боже. Після цього він зібрав своїх учнів біля Єрусалима на горі Елеон, благословив їх і вознісся на небо. Пізніше до апостолів явилося два янголи, які повідомили радісну звістку, що в майбутньому Христос ще повернеться. Він прийде на землю, щоб судити живих і мертвих.

Сьогодні паломники з усіх куточків світу відправляються до Єрусалиму, щоб піднятися на гору Елеон. Там в монастирі можна побачити відбиток ноги Ісуса, який він залишив, коли возносився на небо. Цього дня в храмах проводять святкові богослужіння, під час яких віряни моляться за спасіння душі.

Як правильно вітатися на Вознесіння Господнє

У великі свята християни вітаються по-особливому. На Різдво прийнято говорити "Христос народився" і відповідати на це "Славімо Його". На Великдень вітаються "Христос Воскрес!" та у відповідь чують "Воістину Воскрес!". А ось на Вознесіння Господнє віряни повертаються до звичного привітання "Слава Ісусу Христу!", на яке потрібно відповісти "Навіки Слава!".

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ