Читайте нас в соціальних мережах

Правоохоронці супроводжують колону паломників московського патріархату до Почаєва та штрафують порушників

Понеділок, 21 серпня 2023 19:00
Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що сьогодні на Хмельниччині правоохоронці контролюють ходу паломників московського патріархату до Почаєва, а також правоохоронці склали адміністративний протокол на одну з вірянок, яка йшла з георгіївською стрічкою. 

Про це чинлвник повідомив на власній сторінці у Фейсбук. 

"Правоохоронці цілодобово забезпечують охорону громадського порядку, а також приділяють особливу увагу безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Також вживаються заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч кількість учасників у рази менша, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20 тис. вірян, - написав Сергій Тюрін. -  Окремо хочу поінформувати, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, у якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку скали протокол про адмінправопорушення".

Нагадаємо, попри заборону чотирьох ОВА, 19 серпня близько двох тисяч вірян мп вирушили з Кам'янця-Подільського до Почаєва, що на Тернопільщині. 

"Тернополяни" писали, що З георгіївською стрічкою: понад дві тисячі паломників московського патріархату, попри заборону, вирушили у Почаїв (відео).

 Учасників ходи зупиняє поліція та працівники військкомату та чоловікам призовного віку вручають повістки. 

На Тернопільщині заборонили заплановану ходу представників московського патріархату до Почаєва. 

Окрім Тернопільщини хресний хід УПЦ МП до Почаєва заборонили ще у трьох областях.

Завтра депутати Тернопільської облради зберуться на сесію, щоб заборонити ходу паломникам мп.

Жителі Тернопільщини вимагають владу не допустити ходи «руського міру» через наш край.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ