Читайте нас в соціальних мережах

Окрім Тернопільщини хресний хід УПЦ МП до Почаєва заборонили ще у трьох областях

Четвер, 17 серпня 2023 17:20
Напередодні 19 серпня мав стартувати хресний хід з Хмельницької області до Тернопільської і завершитися у Почаївській Свято-Успенській лаврі. Однак через можливі порушення громадського порядку його проводити заборонили.

 

Рішення про заборону було прийняте під час засідання Ради оборони Тернопільщини. Військовослужбовці та представники правоохоронних органів висловили занепокоєння щодо можливих порушень громадського порядку під час воєнного стану.

В поліції Тернопільської області наголосили, що перед рішенням проаналізували подібні заходи, які проводилися минулого року в області, і дійшли до висновку, що піша хода може бути небезпечна перш за все для самих прочан.

Варто зауважити, щоб уникнути спекуляцій та провокацій аналогічне рішення прийняли й в сусідніх областях. Так, на Волині заборонили проводити хресні ходи (масові релігійні заходи). Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. Рішення прийняли також на засіданні Ради оборони області.

А от на Хмельниччині рішення ради оборони щодо заборони масових релігійних заходів, в тому числі паломництва, у липні та серпні прийняли ще місяць тому. Таке ж рішення про заборону хресних ходів та паломництва ввели в дію і на Рівненщині.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ