Читайте нас в соціальних мережах

Жителі Тернопільщини вимагають владу не допустити ходи «руського міру» через наш край

Понеділок, 21 серпня 2023 15:26
Попри заборону проведення хресної ходи на території Тернопільської та сусідніх областей, прихильники московського патріархату вперто йдуть до Почаєва.

Та от тут їм точно не раді. Люди налаштовані агресивно і закликають владу втрутитися і зупинити свавілля «паломників».

Зокрема, позицію релігійної громади висловив у соцмережі «Фейсбук» Вишнівецький благочинний протоієрей Святослав Швець.

«Ні руському міру. Ми Духовенство та парафіяни Вишнівецького благочиння Православної Церкви України, ветерани АТО, воїни російсько-Української війни, громадскість Вишнівеччини, звертаємось до Вишнівецької селищної ради, Кременецької  та Тернопільської адміністрації з вимогою про недопустимість ходи руського міра через наше містечко Вишнівець та парафій нашого благочиння до Почаївської Лаври», - йдетьсяу його дописі.

Як зазначає священнослужитель, такого просто не можна допустити з моральної очки зору, аби не зневажити наших захисників та їх родини.

 «Ця хода – це приниження та плювок в обличчя загиблих родин наших воїнів та тих захисників, які сьогодні боронять нашу Україну. Це зневага до української влади та суспільства, це реванш проросійських сил, які ще чекають освободітєлєй», - додає отець Святослав Швець.


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Галина 25.08.2023, 01:11
Досить брехати. Немає там ніякого руського міру. Там йдуть матері загиблих воїнів, багато дітей, моляться за Україну, за мир. Не треба розпалювати релігійну ворожнечу і ненависть, що є на руку Росії.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ