Читайте нас в соціальних мережах

“Без економіки ми не виграємо війни” – мер Збаража Роман Полікровський 

Середа, 17 липня 2024 09:46
У новому випуску проєкту “Тернополяни” наш журналіст Сергій Сінкевич приїхав до Збаража та поспілкувався з очільником громади Романом Полікровським.

Він розповідає що зараз, під час повномасштабної війни, громада багато допомагає ЗСУ. Зокрема завдяки потужному волонтерському руху.

– Дякую кожному волонтеру за все, що він робить. Ми теж не стоїмо осторонь: проводимо збори та благодійні заходи, щоб зібрати кошти на купівлю дронів та обладнання. Стараємося насамперед не перешкоджати волонтерам і, звичайно, підтримуємо за можливості, – говорить Роман Полікровський. – Однак треба знаходити баланс між потребами міста і ЗСУ. Маємо допомагати нашим воїнам, але завжди нагадую, що ми – не Міноборони. Інколи відчуваю себе маленьким міністром оборони, коли переглядаю пошту і бачу 5 –10 листів від військових підрозділів. Розумію, що не можу всіх забезпечити, бо бюджету не вистачить. Відмовити теж не можу. Разом з тим згадую, проблемну ділянку дороги біля лікарні, яка потребує ремонту.

Депопуляція – величезна проблема, як для країни, так і для громади каже Роман Полікровський.

Зараз працюємо над тим, щоб були робочі місця і сюди приїжджали й з інших міст.  Це впливає на економіку громади.  Я бачу позитивне майбутнє для Збаражчини, попри важкі часи зараз. У нас запрацювали релоковані підприємства. За останні два з половиною роки в громаді з'явилося понад 700 робочих місць – це дуже багато, –  зазначає міський голова Збаража. – Зараз розпочалося будівництво двох релокованих заводів, які разом додадуть ще близько 300 робочих місць. Тож маємо велику надію, що тут будуть люди. А будуть люди – буде все решта.

Однією з “больових точок” місцевої економіки є мобілізація, зізнається Роман Полікровський.

– Деякі підприємства кажуть, що працюють на доволі тонкій межі і якщо забрати двох-трьох ключових людей – робота зупиниться. Тож завжди закликаю тих, хто займається мобілізацією знаходити мудрий підхід. Без економіки ми не виграємо війни: якщо зупиниться підприємство, не буде за що придбати набої і виплатити зарплату військовому. Бізнес має працювати, люди мають заробляти собі на хліб, а  ми всі  – перемагати. Переможемо ми коли будемо сильними, зокрема й економічно, – зазначає він.

Більше – дивіться в інтерв’ю.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ