Читайте нас в соціальних мережах

Завод з переробки відкрили у Тернополі

Середа, 24 липня 2024 19:03
У Тернополі побудували завод по переробці гороху.

Завод з переробки жовтого гороху у Тернополі запустили «Західний контейнерний термінал» та міжнародний трейдер EU-Nomia LTD.

Підприємство уже провело перший тестовий пуск. Про це розповіли директор «Західного контейнерного терміналу» Володимир Лопатинський та директор EU-Nomia LTD Онур Ватан Latifundist.com.

«Завод в очікуванні сезону нового врожаю, який вже зараз починають збирати аграрії. Ми плануємо запускатися і працювати без зупинок до наступного сезону. Зараз він може переробляти 150 т на добу. Але якщо ми побачимо більший запит з ринку, то легко і швидко зможемо збільшити потужності у півтора рази»,— зазначив Володимир Лопатинський.

Для того, щоб заохотити фермерів вирощувати горох на заході України, компанія розробила програму підтримки.

«Запропонували таку програму: навіть якщо будуть несприятливі ринкові умови, ми підстрахуємо і по гарантованій ціні викупимо врожай. Стратегія частково спрацювала. Місцеві фермери, знаючи нас, посіяли горох. Що можу сказати на сьогодні? Ті, хто посіяли, як на мене, точно не прогадали. Цього року культура покаже непогану прибутковість»,— зазначив Володимир Лопатинський. 

Директор EU-Nomia LTD Онур Ватан додав, що компанія виконає всі договори, за якими гарантували фермерам ціну.

«Не нижче $200 за тонну. Якщо ціна зросте, ми автоматично даватимемо ринкову. Зараз в Одесі ми бачимо ціну 13,5 тис. грн. За нашими оцінками, ще має бути зростання»,— підкреслив керівник.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ