Читайте нас в соціальних мережах

Депутат облради Ігор Жмінка порушив законодавство: "Слуги народу" назвали причину позбавлення повноважень однопартійця

Понеділок, 13 листопада 2023 14:25
фото "Суспільного" Тернопіль фото "Суспільного" Тернопіль
Члени обласної організації політичної партії "Слуга народу" вирішили позбавити депутатських повноважень свого однопартійця Ігоря Жмінку.

На зборах прийняли рішення про внесення пропозиції щодо відкликання з депутатів за народною ініціативою.

Про це "Суспільному" розповів голова Тернопільської обласної організації політичної партії "Слуга народу" Володимир Гевко.

У зборах взяли участь 9 із 12-ти членів обласного осередку. Ігор Жмінка на збори не прийшов.

Він направив депутатське звернення, у якому просив перенести зібрання через стан його здоров'я, — розповів Володимир Гевко.

Однак, за його словами, Ігор Жмінка не надав про це жодних документальних підтверджень. Збори провели без участі Ігоря Жмінки.

"Неприбуття на збори чи конференцію депутата місцевої ради, який був належним чином повідомлений про них, не перешкоджає розгляду питання про внесення пропозиції щодо його відкликання за народною ініціативою", — сказав Володимир Гевко.

Також Володимир Гевко назвав причини, через які Ігоря Жмінку хочуть позбавити депутатського мандата.

"Депутат облради Ігор Жмінка порушив законодавство, а це підстава для його відкликання. Він не підтримує зв'язок з обласною організацією партії, якою він був обраний. Не проводить зустрічі з виборцями, не визначився і не оприлюднив дні, години та місце прийому виборців й інших громадян. Ні на сайті облради, ні на якихось інших інтернет-ресурсах нема жодної інформації про такі зустрічі. Практична діяльність не відповідає основним принципам і положенням передвиборчої програми обласної організації партії. У 2022 році не виконав зобов'язання звітувати перед виборцями".

Нагадаємо, Ігоря Жмінку з фракції “Слуга народу” в Тернопільській облраді однопартійці виключили 16 жовтня.

13 листопада 2023 року одноголосно підтримали пропозицію про відкликання його з депутатів.

Протоколи зборів направлять у територіальну виборчу комісію та у вищі керівні органи партії "Слуга народу", сказав Володимир Гевко.

За коментарем з приводу рішення однопартійців щодо відкликання його з депутатів обласної ради кореспонденти Суспільного звернулися до Ігоря Жмінки.

Він відповів, що наразі ситуацію не коментуватиме, бо перебуває на лікарняному.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Тернополянин 14.11.2023, 20:01
Шановні громадяни, а в Тернополі існує така партія як СЛУГА НАРОДУ, а може пан Ігор пішов проти злодіїв в законі та вбивць які сьогодні за гроші продадуть все і всіх.
Скарга
0 #1 Михайло 14.11.2023, 07:58
А може за народною ініціативою відкликати Гевка як порушника ДТП із смертельним наслідком чи гроші грають іншу пластинку. Піде це високограмотне шобло на наступних виборах в нікуди.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ