Читайте нас в соціальних мережах

Британія виділить Україні майже 120 мільйонів доларів на енергонезалежність від Росії

Середа, 02 лютого 2022 18:30
Британія виділить Україні £88 мільйонів на енергонезалежність від Росії.

Велика Британія надасть Україні додатково £88 мільйонів (майже $119 мільйонів доларів) на підтримку енергонезалежності від Росії.

«Сьогодні я оголосив про виділення додаткових £88 мільйонів на підтримку стабільності інститутів управління та енергетичної незалежності України. Це фінансування має підтримати зусилля ваші, Володимире Зеленський, та інших щодо розвитку вільного і багатого українського суспільства, вільного від зловмисного впливу», — сказав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

На початку грудня повідомлялося, що Великобританія на підтримку України виділить додатково 1 млрд фунтів стерлінгів, які будуть спрямовані у сферу інвестицій, торгівлі та безпеки.

До слова, Королівство Нідерланди прийняло рішення про виділення 31 млн євро на поточні потреби Збройних Сил України в межах Європейського фонду миру.

А також - Нідерланди нададуть Україні €400 000 на боротьбу з COVID-19 на Донбасі.

Кошти надійдуть у межах Плану гуманітарного реагування для України (ОСНА), заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. План гуманітарного реагування на 2022 рік щодо України передбачає надання допомоги 1,8 млн людей.

Усього для його реалізації передбачено фінансування у розмірі $190 млн.

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ