Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині відкрили новий завод мінерального порошку (фото, відео)

П'ятниця, 29 жовтня 2021 19:00
Сьогодні, 29 жовтня, на Тернопільщині відкрили новий завод мінерального порошку.

​​Українсько-турецьке виробництво вапнякового борошна для ремонту доріг по всій країні відкрили сьогодні в селі Галущинці неподалік Підволочиська.

За годину підпиємство виготовляє 10 тонн вапнякового борошна. Потім його додають для еластичності асфальтового покриття доріг в програмі «Велике будівництво».

Технологія будівництво якісних доріг передбачає належне використання мінерального порошку – необхідного елементу для асфальтобетонної суміші.

Завдяки реалізації програми Велике будівництво в Україні різко зросли дорожні роботи, і у 2020 році чи не вперше відчувся помітний дефіцит якісного мінпорошку, що відобразилося і в збільшенні імпорту. В тому числі мова про імпорт доломітового мінпорошку з Білорусі, який набув загрозливих для внутрішнього ринку об’ємів, при тому що до його якості і правомірності використання в дорожніх роботах є запитання.

"Відгукуючись на потребу ринку, ми збудували новий завод мінерального порошку. Запуск нового заводу зніматиме питання дефіциту стратегічного для країни продукту, і, разом з тим, сприятиме економічному розвитку Тернопільської області, забезпечивши створення додаткових робочих місць та наповнення бюджету. Реалізація проєкту утвердить Тернопільський кар’єр на позиції лідера на ринку мінпорошків України", - йдеться на сторінці ПрАТ «Тернопільський кар‘єр».

 

 

 

 

 

 

 

 

1

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ