Читайте нас в соціальних мережах

До проєкту держбюджету-2022 внесли три вагомих поправки тернопільського нардепа Андрія Богданця (відео)

П'ятниця, 22 жовтня 2021 20:17
Народний депутат України від партії «Слуга Народу», тернополянин Андрій Богданець подав свої пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2022 рік, не оминувши увагою й потреби рідного міста.

Комітет з питань бюджету, який готував проект постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет, врахував три поправки Андрія Богданця. Всі вони стосувалися збільшення видатків.

Зокрема, пропонується збільшити на 223,2 млн. грн. фінансування заходів з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) захисників України.

Також Андрій Богданець вважає за доцільне збільшити розмір освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

– Ці видатки пропонується збільшити за рахунок зменшення на 5% витрат на Верховну Раду України, Кабмін, Офіс Генерального прокурора, МВС, НАБУ, ДБР, – повідомив народний депутат.

Крім того, парламентар клопотав про збільшення видатків для лікування спінальної м’язової атрофії (СМА) за рахунок додаткових надходжень від приватизації державного майна.

На жаль, бюджетний Комітет не підтримав поправки Андрія Богданця щодо обмеження розміру заробітної плати та інших виплат чиновників, членів наглядових рад, керівників держпідприємств, а також – їх видатків на придбання автомобілів та заборони державним мужам рекламувати "самих себе" у ЗМІ за бюджетні кошти.

Також не підтримана поправка щодо фінансування будівництва (реконструкції) важливих об’єктів соціального призначення у м. Тернополі. Натомість, ухвалено рішення, що такі видатки фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, на яку пропонується виділити 6 млрд. грн.

 

– Тобто, буде інша процедура подання проектів,  каже Андрій Богданець.

 

Нардеп пояснив, що Кабмін, впродовж 2-х тижнів, має розглянути бюджетні висновки Верховної Ради України та підготувати проект Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік до другого читання.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ