Читайте нас в соціальних мережах

На медицину – нуль: очільник Тернопільської ОДА Сопель «по-своєму» поділив сотні мільйонів з ДФРР (документ)

Вівторок, 18 лютого 2020 11:07
Уже в четвер у санаторій «Медобори», що в Конопівці на Тернопільщині, можуть привезти на карантин 98 евакуйованих людей з Китаю, де панує епідемія коронавірусу.
 
Усі області України відмовилися дати прихисток приїжджим з «Піднебесної», не висловлював спротиву лише голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель. Мабуть, він вирішив, що ідеальними умовами для евакуйованих громадян стане саме Тернопілля.
 
Жителі краю витупають категорично проти того, щоб людей, котрі перебували в Китаї у період панування небезпечного вірусу, привезли саме в санаторій «Медобори».
 
У той же час Ігор Сопель, який вирішив зробити Тернопільщину місцем для двотижневого карантину, схоже, всі сили спрямував на руйнацію охорони здоров’я області.
 
Так, до переліку інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізувати в Тернопільській області за рахунок коштів ДФРР, Сопель не зарахував жодного медичного закладу. А отже, з державного фонду регіонального розвитку Тернопільщина у 2020 році отримає на розвиток медичної сфери аж цілий … нуль.
 
Судячи з документу, за кошти ДФРР в Тернопільській області можуть втілити майже три десятки проєктів. Втім більшість із них пов’язані з навчальними закладами, а охороною здоров’я Сопель вирішив не перейматися. Мабуть, й це можна вписати у звіт «великих заслуг» голови ОДА в період перших ста днів на посаді.
 
Нагадаємо, що формування складу комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, які можуть втілити на Тернопіллі за рахунок державного фонду регіонального розвитку, теж обернулося для «зеленого» керманича скандалом.
 
Ігор Сопель  взяв на себе повноваження самостійно вирішувати, які проекти в області реалізують за кошти ДФРР. До складу комісії, яка проводить конкурсний відбір, Сопель включив більшість своїх «обраних».
 
Згідно з правилами, до неї мали увійти по третині представників виконавчої гілки влади, органів місцевого самоврядування та громадськості. Однак голова облдержадміністрації і тут вирішив зробити по-своєму, оминаючи правила. При загальній кількості у майже два десятки членів комісії із органів місцевого самоврядування він спромігся залучити лише двох осіб – це голови Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук і Байківецької ОТГ Анатолій Кулик.

Додати коментар