Читайте нас в соціальних мережах

На відновлення роботи аеропотру "Тернопіль" потрібно якихось 85 000 гривень

Неділя, 17 квітня 2016 17:42
У Тернополі відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту. В його ході проінспектували стан всіх об'єктів інфраструктури. Серед них і міжнародний аеропорт «Тернопіль», який вже 4 місяці не бачив літаків.

Експерти визнали, що сама адміністративна споруда перебуває у вкрай поганому стані, однак злітна смуга є абсолютно придатною для польотів, має довжину 2008 та ширину 42.

Зараз летовище не працює, відізвані ряд сертифікатів, що унеможливлює його роботу. Але разом з представниками місцевої влади, керівництвом аеропорту було прораховано, що на відновлення роботи потрібно всього близько 85-90 000 грн.

«Подальшим кроком має бути заборона на будь-яке будівництво в забороненій зоні поблизу аеропорту, часткове відновлення огорожі, а головне - це пошук інвестора який відновить старий або побудує новий адміністративний корпус-термінал та надасть поштовх до розвитку авіаційного сполучення з містом Тернопіль. Даний аеропорт має все для свого розвитку та має повноцінно функціонувати!», - написав у «Фейсбуці» нардеп Віталій Корчик.

До слова, сума у 85 тисяч гривень, що потрібна для відновлення здатності аеропорту приймати літаки (відновлення сертифікатів) видається просто сміховинною. Так, лише на зарплату працівникам летовища йде 70 тисяч гривень на місяць.

Додати коментар