Читайте нас в соціальних мережах

"Тернопільобленерго" отримало штраф за зловживання монопольним становищем

П'ятниця, 15 квітня 2016 09:28
Антимонопольний комітет оштрафував ВАТ "Тернопільобленерго" за зловживання монопольним становищем.

 

Окрім основної діяльності по постачанню споживачам області електроенергії, ВАТ «Тернопільобленерго» надає суб’єктам господарювання послугу користування електромережами для сумісного підвішування з телекомунікаційними кабелями, якими надається населенню послуга доступу до Інтернету.

«До територіального відділення звернулись два суб’єкти господарювання  із заявами щодо неправомірних вимог товариства по реконструкції електромереж, як передумови отримання дозволу на розміщення телекомунікаційних кабелів», - повідомили у прес-службі відомства.

Хоча оператори телекомунікацій використовують різні способи прокладення кабельних мереж, проте в сільській місцевості  прокладення телекомунікаційних мереж по лініях опор, на яких розміщені електропроводи, є найбільш доступним та дешевим способом.

«Користуючись своїм монопольним становищем, товариство при наданні дозволів на сумісне розміщення мереж, безпідставно зобов’язувало суб’єктів господарювання здійснювати реконструкцію електромереж ( заміну опор, заміну неізольованих електропроводів на ізольовані тощо) на значні суми. Без виконання цих вимог дозвіл на сумісний підвіс не надавався, - кажуть в АМКУ. - Такими діями ВАТ «Тернопільобленерго» створює додаткові бар’єри для входження на ринок послуг доступу до Інтернету та ущемляє інтереси споживачів.

Рішенням відділення на порушника накладено штрафні санкції та зобов’язано припинити порушення.

Додати коментар