Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина несподівано демонструє позитивні показники експорту

Вівторок, 12 квітня 2016 15:18
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна вчора близько години звітував про свої здобутки за рік на посаді очільника краю. Серед позитивних зрушень обласний керманич назвав співпрацю з іноземними інвесторами, що вже дало результат.

Так, за словами Степана Барни, минулоріч Тернопільщину відвідали 30 іноземних делегацій з Австралії, Вірменії, Ірану, Канади, Сербії, США та країн Євросоюзу.

- Завдяки співпраці з іноземними партнерами маємо позитивні показники експорту. Лише за січень-лютий 2016 року Тернопільщина демонструє позитивне сальдо в 6%. В той час, як по Україні зниження цього показника складає близько 40%, - відзначив голова Тернопільської ОДА.

Протягом минулого року в область залучено близько 25 млн грн. міжнародної технічної допомоги, в тому числі на проекти, які будуть реалізовуватися у 2016 році. 11 млн грн. спрямовано на реалізацію мікропроектів громад в рамках проекту ЄС/ПРОООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Щодо фінансових надходжень в область у 2015-му році, то вони склали 127,6 млн грн. та були отримані на соціально-економічний розвиток і реалізацію інвестпроектів та програм. З них 95 млн грн. – надав Держфонд регіонального розвитку; 5 млн грн. – це державні капітальні видатки; 27,6 млн грн. – субвенція з Держбюджету. Як результат - 45 об’єктів було збудовано, реконструйовано та відремонтовано.

- Варто відзначити, що у 2015 році в економіку області вкладено понад 3,5 млрд. гривень капітальних інвестицій. Це на 15,2% більше ніж у 2014 році. При тому, що за період з 2013 р. по 2014 р. – спостерігався спад на 28,3%, - додав обласний очільник.

Додати коментар