Читайте нас в соціальних мережах

Щоб добудувати тернопільську бібліотеку-довгобуд потрібно 80 мільйонів гривень

Вівторок, 29 березня 2016 15:05
У Тернополі не вирішили питання про добудову закинутої ще в 2002-му році обласної універсальної бібліотеки, що на площі Героїв Євромайдану. Для завершення робіт тут, за найскромнішими підрахунками, бракує щонайменше 80 мільйонів гривень.

Втім про пошуки цих коштів можна буде говорити вже тоді, коли містяни визначаться з тим, що має бути в цьому приміщенні. Адже, як заявив під час візиту в наше місто віце-прем'єр України Геннадій Зубко, використовувати площу у 10 000 кв. м для одної лише бібліотеки - нераціонально. Відтак, зараз думають над концепцією майбутнього проекту.

Щодо грошей, то їх, кажуть чиновники, можна буде просити у Державному фонді регіонального розвитку, чи шукати підтримки в інвесторів. Однак, найголовніше завдання держави - в першу чергу передати це приміщення з державної власності в обласну комунальну. Поки з цим у столиці не поспішають, а довгобуд занепадає та проростає деревами.

Нагадаємо, що раніше в місті пропонували розділити приміщення для бібліотеки, "підселити" сюди музичне училище і школу мистецтв, зробити тут художній музей, або ж взагалі перенести в будівлю міську раду Тернополя. Остаточне рішення у цьому спірному питанні має покласти обговорення максимально оптимального варіанту для вирішення подальшої долі довгобуду, який почали зводити ще в далекому 1986-му.

Додати коментар